18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Örnek bahçeler yapılacak

Antalya'nın Serik İlçesi'nde İlçe Tarım Müdürlüğü'nün meyve üretimini geliştirme projesi kapsamında 16 bin 500 zeytin fidanı çiftçilere dağıtıldı.

Serik İlçe Tarım Müdürü Mustafa Çömezoğlu, çiftçilerin zeytin fidanı bedellerinin sadece yüzde 35'ni ödediklerini ifade etti. Çiftçilere dağıtılan 16 bin 500 adet fidanla birlikte Serik'te 500 dekarlık örnek bahçe tesis edileceğini belirten Çömezoğlu, "Zeytinlerimiz sertifikalıdır. Gemlik ve Ayvalık çeşitleri sofralık ve yağlık olarak çiftçilerimize ekonomik katkı sağlayacak" dedi.

Zeytin fidanı başvuruları için çiftçilerden Mart ayında dilekçe almaya başladıklarını dile getiren Çömezoğlu, "Antalya İl Özel İdaresi'ne zeytin, asma bağı ve kiraz fidanlarıyla ilgili başvuru yaptık. İl Özel İdaresi, bu başvurudan sadece zeytin ve 20 dekarlık asma bağı talebini kabul etti. Zeytin dağıtımında gelir kaynağı düşük ve arazi vasfı olan çiftçilerimize öncelik verildi. Böylece geri kalmış köylerimize hem ekonomik yönden hem de istihdam imkanı sağlanmasına çalışıldı. Toplam 110 çiftçimize zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirildi" diye konuştu.

Zeytin fidanlarını İlçe Tarım Müdürlüğü önünden teslim alan çiftçilere de uyarılarda bulunan Çömezoğlu, şunları söyledi:

"İçinde bulunduğumuz mevsim zeytin fidanı için uygun bir dönemdir. Verdiğimiz zeytinleri sofralık ve yağlık olarak değerlendirebilirsiniz. Sizlerden ricam zeytinleri verdiğimiz broşürler doğrultusunda ekimlerini yapmanız ve bir ay içerisinde müdürlüğümüze bilgi vermenizdir. Ekilip ekilmediği, yer kontrolü ve projeye uygunluk yönünden müdürlüğümüzce kontroller yapılacaktır. Sonradan mağdur duruma düşmemeniz için fidanlarınıza sahip çıkın".
Çömezoğlu, bin 600 asma fidanının da kısa süre sonra dağıtımına başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 15:17:13
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 14:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?