1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İlçenin sorunlarını anlattı

Antalya'nın Serik İlçe Belediye Başkanı Mehmet Habalı, yağmur altında yaptığı basın açıklamasıyla, ilçenin sorunlarını dile getirmeye çalıştı.

Belediye Meclis üyeleri Ercan Şimşek ve Mehmet Okudan ile birlikte belediye önünde bekleyen Habalı, çağırmasına karşın gelmeyen AK Parti İlçe Bakanı Hasan Yıldırım'a da tepki gösterdi.

MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Habalı, Serik'te çok acil çözüm bekleyen 9 tane sorun olduğunu ifade ederek, "Bu sorunlar; içme suyu, çöplük, Serik Meslek Yüksek Okulu'na yeni bina, yükseköğrenim öğrenci yurdu, hastane inşaatı, sağlık ocağı, kanalizasyon, dere ıslahı ve öğretmenevidir" dedi.

Serik'te içme suyu sorununu AK Partililerin Manavgat Çayı'ndan alarak çözmek istediklerini savunan Başkan Habalı, "AK Parti İlçe Başkanı ziyaretime geldiğinde su meselesini bu şekilde çözmek istediklerini kaydetti. Manavgat'tan gelecek olan su Serik halkı için çok pahalı olacak. Biz bu yüzden SETAB'dan ayrıldık. Yoksa seçimi kaybettiğimizden değil" diye konuştu.
Serik Meslek Yüksek Okulu'nun artık fiziksel olarak dolduğunu ve yeni öğrenci alma imkanının kalmadığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Habalı, yükseköğretim kurumlarının bir ilçenin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi için çok önemli olduğunu dile getirdi. Habalı, "Serik Meslek Yüksek Okulu'na bir ara Devlet Su İşleri'nin arsasının verilmesi gündemdeydi ama herhangi bir sonuç çıkmadı" şeklinde konuştu.

Serik'in Akçaalan Mahallesi'nde sağlık ocağı yapılması için belediye olarak bir arsa tahsis edip, tapusunu çıkarttıklarını hatırlatan Mehmet Habalı, "Serik İlçe Sağlık Grup Başkanlığı bu arsaya sağlık ocağı yapılması fikrini sahiplendi ve gerekli raporu hazırlayarak Antalya'ya gönderdi. Ne olduysa Antalya'da oldu, birileri sağlık ocağı inşa edilmesi işine taş koydu" dedi.

Serik'te kanalizasyon problemi olduğunu da dile getiren başkan Habalı, bunu çözmek için kredi istediklerini ancak kredinin verilmediğini belirtti. Habalı, "Bugün Kökez Mahallesi'nde arkadaşlarımız tek koldan kanalizasyon için çalışıyorlar. Eğer kredi verilirse çalışmaları 3 koldan çok kısa sürede tamamlarız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 17:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?