1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Müftü'den bayram mesajı

Antalya'nın Serik İlçe Müftüsü Osman Artan, yayınladığı mesajında, bayramların sıradan bir tatil günü olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, "Bayramlar, insanlığın kendini yenileme ve huzur iklimine giden yoldur" dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Müftü Artan, "Sabır, fedakarlık, paylaşma ve dayanışma duygularının öne çıktığı, yüce dinimiz hakkında sağlıklı bilgilenme ve derin bir dindarlık şuuru içinde ibadet etme hazzının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Sevgi ve şefkatle birbirimize ellerimizi uzatma ve kaynaşma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, insani ve dini güzelliklerin birlikte yaşandığı, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı sevgi ve dayanışma günleridir" dedi.

Bayramlara, her yıl gelip geçen sıradan tatil günleri olarak bakılmaması gerektiğini ifade eden Artan, "Bayramları insanlığın kendini yenileme ve huzur iklimine giden yolun köprüleri olarak görmeliyiz. Bayram günü, bayram namazına giderek, vatan sathına yayılan mabetlerimizde dinimizin ve vatanımızın birlik şölenine mutlaka katılalım. Evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımızı, kuşatıcı bir sevgi ve kardeşliği yaşadığımız bu ibadetin coşkusuyla tanıştıralım ve bayramın coşkusunu evlerimize taşıyalım.

Bayram süresince birbirimizi ziyaret ederek evlerden evlere barış, huzur, sevinç, müjde ve kardeşlik duygularımızı taşıyalım. Bayram günlerini, kırılan kalplerin onarılması için fırsat bilelim; özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı unutmayalım ve onların hayır dualarını alalım. Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlayalım, öksüz ve yetimlerin, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeşermesine vesile olalım.

Bizimle bayram sevincine katılamayan kimseleri; hapishane ve hastane köşelerinde, düşkünler yurdunda bulunan vatandaşlarımızı ziyaret edip gönüllerini alalım. Ramazan'da kazandığımız güzel haslet ve yüksek değerleri Ramazan sonrasında da koruyup yaşamaya çalışalım" şeklinde açıklamalarda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 19:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?