1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Örnek Müftü

Antalya'nın Serik İlçe Müftüsü Osman Artan, camilerin sadece ibadet yeri olmaması gerektiğini belirterek, "Camilerin üst katında ibadet edilirken, alt katta çocuklar ve gençlerin yararlanabileceği kütüphane, internetcafe, oyun salonu, çocuklar için oyuncak kulübü, yaşlılar için toplanma yeri hatta bayanların tertip ettikleri altın günü gibi günlerini kutlayabilecekleri bir salonun olmasını istiyorum" dedi.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde bulunan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencileri "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla ilçe Müftüsü Osman Artan'ı makamında ziyaret etti. Öğrencilere merak ettikleri konularda bilgiler veren Müftü Osman Artan, din görevlilerinin toplumdaki yerini anlattı.

Din görevlilerinin insanların doğumundan ölümüne hayatının her karesinde olan kişiler olduğunu belirten Artan, "Din görevlileri, toplumu aydınlatan, onların dini ve ahlaki olarak gelişmeleri konusunda yardımcı olan insanlardır. Kurtuluş Savaşı esnasında Atatürk'ün emriyle din görevlileri halkı örgütleyerek, savaşlara yönelik cephe gerisinde lojistik faaliyetlerde bulunmuşlardır. Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam'ın yaptığı gibi doğrudan işgalcilere karşı bağımsızlık hareketini başlatmışlardır" diye konuştu.

Serik'te köyler dahil 180 adet cami bulunduğunu kaydeden Müftü Artan, "Cuma günleri bu camilere ortalama 100 kişi gitse, toplam 18 bin kişi yapar. Din görevlilerinin bu aşamada önemi ortaya çıkıyor. Eğer yanlış bilgi verilirse, halk dini ve ahlaki açıdan yanlış bilgilenir ve hatalı davranışlar gösterir. Bunun için, din görevlisi arkadaşların bilgi birikimini arttırmak ve bilgi donanımlarını geliştirmek amacıyla hizmet içi eğitimlere sürekli olarak büyük önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

Camilerin sadece ibadet yeri olmaması gerektiğini ifade eden Artan, şunları söyledi:
"Adı üstünde toplanma yerleridir. Ben camileri iki kat olarak görüyorum. Üst katta ibadet edilirken, alt katta çocuklar ve gençlerin yararlanabileceği kütüphane, internetcafe, oyun salonu, çocuklar için oyuncak kulübü, yaşlılar için toplanma yeri hatta bayanların tertip ettikleri altın günü gibi günlerini kutlayabilecekleri bir salonun olmasını istiyorum. Böylelikle insanların özellikle gençlerin ve çocukların camiye gitme alışkanlığını kazanacağı ve camilere karşı büyük bir sempati ve ilgi duyacakları kanaatindeyim."

Müftü Osman Artan, ziyaretin sonunda minik öğrencilere camileri anlatan kitap hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 16:37:13
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 16:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?