3
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

TOKİ hedef büyüttü

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, hükümetin 2007 yılı için yapılmasını planladığı 250 bin konut sayısını aşacaklarını söyledi. 

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, yapımı devam eden ve tamamlanan bin 272 konutta incelemelerde bulunmak üzere Burdur'a geldi. İlk olarak Bucak İlçesi'nde bulunan 264 konutta incelemelerde bulunan Bayraktar, daha sonra Burdur'a gelerek Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ile birlikte sosyal konut ve toplu konutları gezdi. 

Burdur'da bulunan 208 sosyal konut ve Bucak İlçesi'nde bulunan 264 konutu önümüzdeki mayıs ayında teslim edeceklerini belirten TOKİ Başkanı Bayraktar, "Konutlarımızdan bir kısmı teslim edildi, bir kısmı da teslim edilmeye devam ediyor. Burdur'da herhangi bir problemimiz yok. Türkiye genelinde ise 215 bin rakamındayız, bunların 100 binini teslim ettik. Bir taraftan da ihalelerimiz devam ediyor. 2006 yılı sonuna kadar 200 bin konuta ulaşma hedefimiz vardı. Şu anda onu aştık, 220 bin konuta ulaşıyoruz. Hükümetin yapmış olduğu program, 2007 yılı sonuna kadar 250 bin konut. Biz onu epeyce aşacağız. Sadece bu konut değil, 205'den fazla ilköğretim okulu, lise, hastane, sağlık ocağı, cami, spor salonlarını hepsini birden yapıyoruz. Çok ciddi manada gecekondu dönüşümleri, alt gelir gurubuna, yoksullara, fakirlere konut yapıyoruz, tarım köyleri yapıyoruz. Bu konut hamlesi tüm Türkiye'de devam ediyor. Fakir fukara ucuz kira öder gibi ev sahibi olsun, insanlarımız sağlam evlerde deprem korkusu olmadan yaşasın diye yapıyoruz. Bu da ekonomiyi canlandırmak için bir çabadır" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 10:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?