8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

8 saniyede soydular

Burdur'da hırsızlar, Gazi Caddesi üzerinde bulunan fotoğrafçıyı 8 saniyelik bir süre içerisinde soydu.

Olay, Gazi Caddesi üzerinde bulunan Efekan Fotoğrafçılık'ta sabah saat 05.45 sularında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah ezanının okunmasıyla harekete geçen kimliği belirsiz 3 kişi, cam kapıyı kırarak içeri girdi.

Hırsızlar vitrin camlarını kırarak vitrinde duran ve yaklaşık 20 bin YTL değerinde olduğu öğrenilen 12 tane dijital kamera ile 8 adet dijital fotoğraf makinesini yanlarında getirdikleri sırt çantasına doldurduktan sonra karşı sokakta bulunan araçlarına binerek olay yerinden hızla uzaklaştı.

Olay sırasında çalışan güvenlik kameraları hırsızlık anını saniye saniye kaydetti. Yolun karşısında bulunan bir bankanın güvenlik kameraları ise şüphelilerin 4-5 defa dükkanın önünden geçerek dükkanı kontrol ettiklerini belirledi. Alarmın telefona bağlı olmasıyla olayı öğrenen dükkan sahibi Rıfat Tonkaz hemen polisi arayarak durumu haber verdi.

Kısa süre içinde olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulundu. Polis yetkilileri, hırsızların profesyonel olduğunu ve Burdur'dan olmadıklarını belirtti. Fotoğrafçı dükkanının Burdur'un tek caddesi üzerinde bulunması ve güvenlik kamerası ile alarmın olması bile hırsızları caydıramadı.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 17:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?