7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Devlet Hastanesine ek tamam

Dörtyol'daki devlet hastanesine yaptırılan ek bina için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 3 milyon YTL fiyat çıkarırken, bina, hastane yönetimi ve hayırseverlerin desteğiyle 1 milyon YTL'ye mal edildi. 

Hayırsever İşadamı Hanifi İlhan'ın ve hastane yönetiminin yardımlarıyla Dörtyol Devlet Hastanesi'ne Avrupa standartlarında 50 yataklı ek bina yaptırıldı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 3 milyon YTL fiyat çıkardığı hastaneyi bölgedeki hayırsever vatandaşlar ve işadamlarından toplanan 1 milyon YTL ile tamamladıklarını belirten Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Aras, "Dürüstlüğümüz sayesinde bu başarıyı elde ettik. Tek kişinin başarabileceği bir şey değildi. Ekip olarak çalıştık, inandık ve başardık" dedi. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından açılışı yapılması beklenen hastanede, 20 dakikada hemoroid tedavisi yapılabilirken, suni kulak zarı da takılabiliyor, Hatay'da kan bankası bulunan tek devlet hastanesi olma özelliğini taşıyan hastanede, hastalar kendi kayıtlarını kendileri yapıp isimlerinin ekranda okunmasını bekliyor ve sıraları geldiğinde tedavi oluyorlar. Tıp Fakülteleri'nde bulunan biyokimya laboratuarına da sahip olan hastane, internet aracılığıyla Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli denetleniyor. Günde ortalama bin 700 hastanın muayene edildiği hastanede, üniversite hastanelerinde günler sonrasına tarih verilerek çekilen tomografiler, randevu olmadan yarım saat içerisinde çekiliyor ve 15 saniyede sonuçlar görülebiliyor.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 19:50:33
Güncelleme :29 Nisan 2006 Cumartesi 20:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemre akbulut IP: 81.213.162.xxx Tarih : 9.05.2006 16:05:23
evet bende dörtyolda yaşayan bir kişiyim bence bu olay mükemmel daha böylesi görülmemiş gibi yazıdada geçtiği gibi avrupa düzeğinde.tüm vatandaşlarımızın yararlanmasını istiyoruz