6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Döner bıçaklı hasta yakınları

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, sosyal güvencesi olmayan yakınlarını hastaneden senet imzalamadan çıkarmak isteyen hasta yakınları, kendilerine engel olan güvenlik görevlileri ile polislere silah çekip, döner bıçaklarıyla saldırdı. Polisin cop ve biber gazıyla müdahale ettiği şahıslar, kaçtıkları sokak aralarında yakalanarak gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, olay öğle saatlerinde İskenderun Devlet Hastanesi'nde yaşandı. 2 gün önce bıçakla yaralanan yakınlarını taburcu etmek için hastaneye gelen Sabri, Cemil ve Rıdvan Demirçekirge ile Soner Sönmez, sosyal güvencesi olmayan yakınlarını senet imzalamadan hastaneden taburcu etmek isteyince, hastane görevlileri izin vermedi. Bunun üzerine sinirlenen hasta yakınları, silah çekip, döner bıçaklarıyla güvenlik görevlilerine saldırdı. 2 güvenlik görevlisini tartaklayıp, hastane giriş kapısının camını kıran şahıslar, polisin gelmesiyle ara sokaklara kaçtı. Şahıslar, kendilerini kovalayan polislere de saldırdı. Polis, tabanca ve döner bıçaklarıyla dehşet saçan şahıslara, cop ve biber gazıyla müdahale etti. Çevredekilerin korkuyla izlediği olay sonunda, şahıslar güçlükle etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Olayda bacağına darbe alan 1 polis memuru, hafif şekilde yaralanırken, şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 

Hastanenin güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye kaydedilen olayla ilgili açıklama yapan Başhekim Ergun Saraçoğlu, "Şahısların bir yakını hastanemizde tedavi gördü, sağlığına kavuştu. Taburcu olması için de sosyal güvencesi olmadığı için yakınlarının taahhütname imzalamaları gerekiyor, ancak hastaneyi birbirine katan şahıslar hiçbir evrak imzalamadan yakınlarını alıp gitmek istediler. Buna izin verilmeyince de bu olaylar meydana geldi. En güvenli yer olması gereken hastanelerde bu tür olaylar yaşanıyorsa, vay vatandaşın haline. Dağ başı mı burası?" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 14:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?