2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Devlet Hastanesi'ne yanık ünitesi

İskenderun Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin işadamlarının katkılarıyla genişletileceği, ayrıca hastanede bir yanık ünitesi oluşturulacağı bildirildi.

Başhekim Veysel Yıldırım, 2007 yılının değerlendirmesini yaptığı basın toplantısında, 2008 yılı planlarıyla ilgili de bilgi verdi. 1 yılda hastaneden yararlanan hasta sayısının 1 milyon kişi olarak tespit edildiğini ifade eden Yıldırım, hastanede özellikle kalp-damar cerrahı sıkıntısının bulunduğunu belirterek, bazı branşlardaki doktorların daha iyi kazanç için ya istifa ederek ya da emekli olarak özel hastanelere gittiğini söyledi. İhalelerin, şeffaflığının ispatlanması için basın mensuplarının huzurunda yapıldığına dikkat çeken Yıldırım, hastanede yaşlı, kimsesiz ve özürlü vatandaşların yararlanması için danışma ve hosteslik bölümü kurulduğunun altını çizdi.

Hastanenin ihtiyaçlarının karşılanması için organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bazı işadamlarıyla görüşmeler yaptıklarını ve olumlu neticeler aldıklarını belirten Yıldırım, "Mevcut acil servisimizde günde ortalama bin kişi tedavi görüyor. Akşam saat 16.00 ile 24.00 arasında ise yoğunluk en üst seviyeye çıktığından fiziki olarak ihtiyaca cevap veremiyoruz. 2008 yılı içerisinde işadamlarımızın destekleriyle A blokta 700 metre karelik bir alana tam donanımlı bir acil servis yapacağız. Bunun yanı sıra bölgemizin demir-çelik sektöründe söz sahibi olması dolayısıyla zaman zaman yanıkla sonuçlanan yaralanmalar olabiliyor ve bu tür vakalara müdahale edebilecek bir yanık ünitesi ne yazık ki Hatay’da bulunmuyor. Yine işadamlarımızla bu konuda görüşme yaptık ve onlardan alacağımız destekle hastanemiz bünyesinde bir yanık ünitesi oluşturmayı planlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 14:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?