7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

İskenderun Doğumevi'nde yeni poliklinikler

İskenderun İlçesi Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde yeniden dizayn edilen poliklinikler ve diğer bölümler düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törene İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, CHP Hatay Milletvekili Abdulaziz Yazar ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Muzaffer Koçak, amaçlarının İskenderun halkına Avrupa Birliği standartlarında hizmet vermek olduğunu söyledi. CHP Hatay Milletvekili Abdulaziz Yazar da, hastanenin bu hale getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, 44 ilden büyük olan İskenderun'da devam etmekte olan devlet hastanesi inşaatının bir an önce bitirilmesi ümidi içerisinde olduklarını ifade etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan ise hastanenin yeni yönetimle birlikte döner sermayeden elde edilen gelirle yeniden yapılandırıldığına dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Soydan ayrıca, hükümetin sağlık alanında bir çok yatırımı tamamlama gayreti içinde olduğunu belirterek, İskenderun bölgesinde sağlık sorunlarının çözümünde önemli rol oynayacak devlet hastanesi inşaatının kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Hastane polikliniklerinin açılış töreninde son olarak söz alan İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, "İnsana hizmetin en önemli unsurları eğitim ve sağlıktır. İskenderun'da eğitim ve sağlık alanında yapılan hizmetlerde aksama yoktur. Bunun sebebi ise görevini yapması gereken kişilerin bu konuda gösterdikleri hassasiyettir. İnanıyorum ki, devletin her kurumunda gösterilecek olan bu hassasiyet başarıyı getirecektir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yeni yapılan poliklinikler, milletvekilleri Kaymakam Horozoğlu ve Başhekim Koçak tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Milletvekillerine hastaneye gezdiren Başhekim Muzaffer Koçak, 50 bin YTL döner sermayeden ayrılan bütçeyle hizmetlerin yapıldığını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 23:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?