4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Gül müzesi kuruluyor

Isparta'da 2 yıldır gerek üniversite, gerekse belediye yetkilileri tarafından tartışılan, ancak sonuç alınamayan gül müzesi kurulması ile ilgili son noktayı, Gülbirlik Genel Müdürlüğü koydu. Genel Müdür Bolat Tamer, yönetimlerinin aldığı kararla dünyanın en modern gül müzesini Isparta'ya kurma yönünde ilk adımı attıklarını açıkladı.

Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, gülü ile dünyada isim yapan Isparta'da gül müzesi kurulmasında çok geç kalındığını söyledi. Tamer, "Bu, çok geç kalınmış acı bir gerçek. Fransa'da 50 yıl önce gül müzesi kurulmuşken, Isparta'da hala bir gül müzesinin olmaması üzücü. Son 2 yılda böyle bir atılım yapıldı. Ancak hala sonuç alınamadı. Biz 2 yıl bekledik ancak gül müzesiyle ilgili yapılan hareketler sadece söylemde kaldı. Şimdi biz bu işi Gülbirlik olarak Isparta'ya kazandırmaya talibiz" dedi.

Gül müzesi kurulması çalışmalarına 2006 yılı bahar aylarında başlanacağını kaydeden Tamer, "Müze gibi müze olacak ve dünyada eşi benzeri olmayacak. Çok aceleci davranarak kötü sonuç almak istemiyoruz. Bin metrekare kapalı bir alanın 500 metrekaresi müzeye ayrılacak. Köylerden bu işle ilgili malzemeler topluyoruz" diye konuştu.

Tur operatörleri ile yaptıkları görüşmelerde, Isparta'nın bu konudaki eksikliğinin sık sık gündeme geldiğini ifade eden Gülbirlik Genel Müdürü Tamer, şöyle devam etti:
"Artık böyle bir eksik kalmayacak. 1935 yılındaki gül kazanları, şu an fabrikalarda kullanılan sistemler, gülün gelişiyle işlenişi arasındaki süreç, imbikler ve daha birçok şey müzede sergilenecek. Böylelikle Isparta'yı turizm rehberine sokmaya adayız. Burada bir showroom da açacağız. Bu müze içinde satış noktalarımız da olacak. Bin metrekare kapalı alanda Isparta'nın gülü güller açacak."

Bayilik çalışmalarını genişleten Gülbirlik, 25 ilde 50 bayiye ulaştı. Türkiye genelinde bununla birlikte bin ayrı noktaya erişildiğini kaydeden Bolat Tamer, "Yurt dışında Almanya, Kanada, Hollanda, Ukrayna, Rusya, Avusturya, Avustralya ve Ortadoğu ülkelerinde ürünlerimiz satışa çıkıyor. Ben Gülbirlik dosyası hazırlattım. Isparta'daki kurum ve kuruluşlara bu dosyaları sunuyorum. Kozmetik sektörünün geleceğiyle ilgili manevi destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Gülbirlik Genel Müdürü Tamer ayrıca, Isparta'daki gülcüleri Rosense markasında birleşmeye çağırdı. Gülbirlik'in rakibinin Evyap türündeki büyük markalardan ziyade sentetik ürün satan mağazalar olduğunu kaydeden Tamer, "Isparta'nın imajını zedelememek gerek. Buradan giden bir gül ürünü Isparta'yı temsil ediyor. Çağrımız hala geçerli. Marka olmak gerek. Rosense markamız hepimize yeter. İstenirse yeni bir şirket kurulumuna da destek veririz. Ama Isparta'da gül ürünleri tek elden çıksın. Aynı kalitede aynı standartta olsun. İnanıyorum ki, bu işten müşteriler kadar birleşmeye evet diyecek mağazalarımız da memnun kalacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 19:59:11
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 17:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?