5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

2 bin ton gül çiçeği tarlada kalacak

Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, Isparta'da 2 bin ton gül çiçeğinin tarlada kalacağını açıkladı. Bunun yaşanmaması için son 3 yılda dikilen gül çiçeği fidanının sökülmesi gerektiğinin altını çizen Genel Müdür Bolat Tamer, Gülbirlik Genel Müdürlüğü olarak kota uygulamasını delmeyeceklerine dikkat çekti. 

Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, bugün makamında düzenlediği basın toplantısında, sancılı başlayan Gül çiçeği alım kampanyasının devam ettiğini açıkladı. 16 Mayıs tarihinde başlayan ve haziran ayı içinde son bulacak kampanya süresince şu ana kadar 600 ton gül çiçeği alımı yapıldığını belirten Genel Müdür Bolat Tamer, ihtiyacın ise 2 bin 500 ton olduğunu vurguladı. Bu yıl kota uygulamasına geçtiklerini ve Gülbirlik olarak 2 bin 500 tonun üzerine çıkmayacaklarını bilinmesini isteyen Taner, bu ihtiyacın ise sayısı 4 bin olan Gülbirlik ortaklarından alınacağını söyledi. 

"Ortaklarımızın arkasındayız" diyen Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, "Ortaklarımızın hiç kuşkusu olmasın. İhtiyacımızı ortaklarımızdan temin edeceğiz. Onları koruyacağız ve gül çiçeği alım fiyatı özel sektörden aşağıya düşmeyecek" diye konuştu. Bu yıl yönetim kurulu tarafından alınan kota uygulaması kararını delmeyeceklerinin altını çizen Tamer, "Gülcülüğün geleceğini tehlikeye atmamak için buna mecburuz. 2 bin 500 ton gül çiçeği ihtiyacımızın olduğu yönünde son üç yılda yaptığımız tüm uyarılara rağmen dikilen gül fidanlarından dolayı 2 bin ton gül çiçeğinin tarlada kalma tehlikesi var. Bunun olmaması için son üç yılda dikilen gül fidanlarının sökülmesi lazım" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 18:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?