5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yağışzedelere yardım yapılacak

Isparta'da 20 ve 23 Eylül tarihlerinde meydana gelen şiddetli yağışlar sırasında evlerini su basan vatandaşlara ilk etapta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) 300'er YTL yardım yapılacak.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta Milletvekili Emin Bilgiç ve AK Parti İl Başkanı Haydar Kemal Kurt'a şiddetli yağıştan zarar gören evleri ve taşkın olan dere yataklarını gezdirerek bilgi verdi.

Belediye Başkanı Hasan Balaman, “Çalışmalar, altyapı, üstyapı ve selden zarar gören aileler olmak üzere 3 aşamalı olarak devam ediyor. Belediye ekiplerimizle Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ekipleri, zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasından sonra zarar gören ailelere gerekli yardımlar yapılacak” diye konuştu.

Emin Bilgiç de Isparta'nın uzun zamandır böyle bir felaketle karşı karşıya kalmadığını hatırlatarak, iki etabı bitmiş olan dere ıslah çalışmalarının üçüncü etabının bitirilmesi için üzerine düşeni yapacağını kaydetti.

İncelemelerin ardından Vali Vekili Mustafa Tüysüzoğlu ve kurum müdürleriyle bir toplantıya katılan Balaman, “Zarar gören vatandaşlarımızı ramazan ayında mağdur etmemek için yardım çalışmalarını hızlandırmalıyız” dedi.
Vali Vekili Mustafa Tüysüzoğlu da hasar tespit çalışmalarının birkaç gün içinde tamamlanmasını istedi. Tüysüzoğlu, şunları söyledi:

“Mağdur olan vatandaşlarımız için seyyar mutfaklar kurarak ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Yağıştan zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan 300'er YTL ödeme yapacağız. Hasar tespit çalışmasından sonra ise evleri zarar gören ailelere yardım yapılacak.”
a.a
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 14:06:59
Güncelleme :26 Eylül 2006 Salı 14:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?