5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

'Sosyal Doku Projesi' hayata geçti

Isparta Belediyesi tarafından 'sosyal doku' projesi' hayata geçirildi. Isparta'da yaşayan her ferdin kimlik, aile ve sosyal bilgileri toplanarak arşivlenecek ve belediye bu bilgiler ışığında stratejiler belirleyecek. 

Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta halkının sosyal, aile ve kimlik bilgilerinin toplanacağı ve aynı zamanda Isparta Belediyesi'nin çalışma stratejisini belirleyecek olan proje hakkında bir basın toplantısı yaptı. Belediye Halı Sarayı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya başkan yardımcıları Ahmet Aydemir, Yaşar Ergincan ve Ercan Akkoç ile sosyal doku projesi personeli katıldı. "Toplumun sosyal ihtiyaçlarını çok iyi bilmek zorundayız" diyen Belediye Başkanı Hasan Balaman, projenin bugün Anadolu Mahallesi'nden başlayarak hayata geçirildiğini açıkladı. Projede Isparta'da yaşayan her ferdin kimlik, aile ve sosyal bilgilerinin alınacağını ifade eden Başkan Balaman, Isparta halkının evlerine gelecek personele yardımcı olacağı umudunu taşıdığını belirtti. 

Balaman, "Projemiz bugün hayata geçiyor. Personel, evlere giderek, 60 soru yöneltecek. Aile fertlerinin sosyal güvenceleri olup olmadığı, eğitim durumları, konut özellikleri, kan grupları, gelir durumları sorulacak. Amacımız, halkımızın sosyal durumlarının arşivlenmesi ve belediyeden beklentilerini öğrenmek, buna göre çalışmalarımıza yön vermek" diye konuştu. 

Proje için ayrı bir personel görevlendirildiğini kaydeden Başkan Balaman, personelin siyasi, halkla ilişkiler, diksiyon gibi konularda 3 aylık eğitime tabi tutulduğunu belirtti. Belediyeciliği artık evlere götürdüklerini söyleyen Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta'da ilklere devam edeceklerinin altını çizdi. 

Isparta'da 60 bin hane dolaşılarak gerekli bilgiler alınacak ve bilgisayarlara kaydedilerek arşivlenecek. Projenin ilk ayağını Anadolu Mahallesi oluşturacak.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 14:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?