5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Engelli öğrenciler gururlandırdı

Isparta Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin sunduğu defile ve oyun gösterileri duygu ve gurur dolu anlara sahne oldu. 

Öğrencilerin birbirinden farklı gösterileri başarıyla tamamlamaları, davetliler tarafından ayakta alkışlandı. 

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından okul öğretmenleri tarafından hazırlanan öğrenciler, birbirinden farklı kıyafetlerle defile sundular. Gerek asker, gerek iş adamı, gerekse doktor ve hemşire kıyafetlerini öğretmenlerinin yardımıyla başarıyla sunan öğrenciler; salondaki tüm davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Engelli öğrenciler defile sunumunun ardından Kafkas oyunları ve çeşitli dans gösterileri ile göz doldurdular. 

Öğrencilerin sunduğu gösteriler, Isparta yöresine has kına gecesi canlandırmasıyla son buldu. Program sonunda okuldan mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri, Isparta Valisi Şemsettin Uzun tarafından verildi. Burada kısa bir konuşma yaparak ailelere seslenen Vali Şemsettin Uzun, bu okulda okuyan öğrencilerin çok şanslı olduğuna değinerek engelli olan çocuklarını okula göndermeyen aileleri çocuklarını okutmaya davet etti. 

Aynı zamanda annelere çağrıda bulunan Vali Uzun, "Çocuk ana rahmine düştükten sonra doktor kontrolünü ihmal etmeyin. Son zamanlarda modern hayat diyerek, hamile bayanların içki ve sigara içtiklerine şahit oluyoruz. Bunlar hoş şeyler değil. Bir anne olduğunun ve bir canlı taşıdığının farkında değil. Anne sütünü ihmal etmeyin. Bu size Allah tarafından verilmiş bir mucize. Sadece anne sütüyle çocuğunuz tüm besinleri alabiliyor. Bu çocukların yüzde 15'i okula gidiyor, yüzde 85'i gitmiyor. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Vakıflar, dernekler kuralım. O nedenle desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 17:00:02
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?