4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İstanbul kaldırımlarına Isparta taşı

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan, İstanbul'daki yol ve kaldırım çalışmalarında, Isparta'daki taş ocaklarından çıkarılan taşı kullanmalarını istedi.

Isparta Belediyesi Basın Müşavirliği'nden edinilen bilgiye göre, Başkan Kadir Topbaş'a üzerine resminin işlendiği el dokuması bir halı ile Isparta'nın meşhur gülsuyundan üretilen parfüm ve kolonyaları hediye eden Balaman, şehrinin halıcılıkta ve gül yetiştiriciliğinde önde gelen bir il olduğunu söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, ziyareti sırasında Isparta'daki taş ocaklarından çıkarılan granit ayarındaki taşı Başkan Topbaş'a tanıttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yol ve kaldırım çalışmaları sırasında bu taşı kullanmalarını isteyen Başkan Balaman, söz konusu taşı Isparta'nın sokaklarına döşediklerini ve başka kentlere de sattıklarını anlattı. Taşları beğeniyle inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise İstanbul'da artık granit ithalatına gerek kalmayacağını ve şehrin kaldırımlarında Isparta'da üretilen taşları kullanacakları sözünü verdi.

Konuyu Koordinasyon Toplantısı'nda ele alacaklarını dile getiren Topbaş, "Isparta Belediyesi ile anlaşırsak, Isparta taşının İstanbul gibi bir referansı olacak. Aslında başka illere satmalarına da gerek yok, çünkü İstanbul'a taş yetiştirmekte zorlanacaklar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 15:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tayfun Yazkan IP: 81.213.117.xxx Tarih : 11.08.2005 10:26:46
Benim düşüncelerime ve bir çok kişinin söylediklerine göre granit diye adlandırılan taş çok kullanışlı ve yolda yürüdüğünüzde sizi rahatlatan bir taş türüdür.Granit taşı İstanbul yolların'da pek raslamadığımız bir taşdır.genelde İstanbul yollarında karolar kullanılmaktadır.Sayın DR. MİMAR Kadir TOPBAŞ'ı bu seçiminden dolayı kutların ve yolunun açık olmasını dilerim.