4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Özürlü de kredi kartı mağduru

Isparta'da özürlü bir vatandaş kredi kartı borcu nedeniyle icralık oldu. Banka avukatının icra karşılığında şahsın evde olmadığı sırada evine girerek akülü aracını aldığı iddia edildi.

Olay 28 Ağustos 2005 tarihinde Hisar Mahallesi 3601 Sokak No: 8'de meydana geldi. Arif Dikmen (44), bir bankanın Isparta Şubesi'nden aldığı kredi kartıyla çeşitli harcamalar yaptığını söyledi. Dikmen, yaklaşık 1.5 milyarlık kredi borcunu ödeyemeyince mevcut borcun 3 milyar liraya kadar yükseldiğini ifade etti. Bankanın söz konusu borcu tahsil edebilmek için kendisini icraya verdiğini anlatan Dikmen, kendisine icra edildiğine ilişkin bilgilendirilmediğini iddia etti. Dikmen, "Bana borcuma karşılık icraya verildiğime dair herhangi bir ihbar yapılmadı. Olayın olduğu gün arkadaşım beni evimden arabasıyla aldı ve ailece gezmeye gittik. Bu sırada bankanın avukatı borcun alacağını tahsil etmek üzere evime gelmiş. Evde kimseyi bulamayınca da çilingirle kapım açılmış ve evde üzerinde 'özürlü aracı' yazılan akülü aracımı alarak gitmişler. Evimde hiçbir şeye dokunulmuyor. Sadece aracım alınıyor. Eve geldiğimde aracımın yerinde olmadığını gördüm ve yıkıldım. Olayı komşularım anlattı" diye konuştu.

Kendisinin doğuştan özürlü olduğunu söyleyen Arif Dikmen, meydana gelen bu olayla yatağa mahkum edildiğini öne sürdü. "Bu ayağı siz vermediniz. Benim ayağımı aldınız" diyen Dikmen yetkililere seslenerek, "Gördüğünüz gibi bu yatağa mahkum oldum. Allahü Teala (C.C.) beni böyle yaratmış. Ben o araca mahkumum. Aylardır dışarıya çıkamıyorum. Bu yapılan yanlışa çok üzülüyorum ve hakkımı arıyorum" dedi.

Arif Dikmen, hukuki sürecin başladığını ve yapılan hacze itiraz ettiğini söyledi. Davanın Isparta Adliyesi İcra Mahkemesi'nde görüşüleceğini kaydeden Dikmen, "Olayın yasal boyutlarını araştırdım. Avukatlar yapılan haczin doğru, haczedilen aracın yanlış olduğunu söyledi. Bu tür araçlar kişiye bağımlı olduğu için haczedilemezliği varmış. Madem böyle bir yasa var, avukat hanım bunu bilmiyor mu? Üstelik üzerinde 'özürlü aracı' diye yazıyor. Okuması yazması olan herkes bunu görebilir, okuyabilir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 19:20:59
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?