13
Haziran
2024
Perşembe
EĞİTİM

Öğrenmenin yaşı yok

Kahramanmaraş'ın Nurhak İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan Her Yaşta Eğitim Projesi kapsamında açılan eğitim kursları, büyük ilgi görüyor.

Nurhak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı ve her yaştan onlarca kişinin akın ettiği kurslarda, "Baba eğitimi, tarımsal faaliyetler ve sağlıklı yaşam" konuları anlatılıyor. Babalık eğitimine katılımın yoğun olduğunu belirten Halk Eğietim Merkezi Müdürü Halit Şuçatı, okul, veli, öğretmen ve öğrenci dörtgeninde "Okul veliden ne ister? Veli okuldan ne ister? Öğrenci kendisine nasıl davranılmasını bekler?" gibi konuların anlatıldığı gece kurslarına ailelerin gösterdiği ilginin kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Kursa gösterilen ilginin, yaşamın her alanında eğitimin şart olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Şuçatı, 2004-2005 eğitim-öğretim yılında olduğu gibi 2005-2006 eğitim-öğretim yılında da Nurhak halkı için tüm imkanların kullanıldığını belirtti.

Şuçatı, "Bu yıl için 2 halı kursu, 1 trikotaj kursu, 2 ÖSS hazırlık kursu, 2 OKS hazırlık kursu ve vatandaşlara yönelik Her Yaşta Eğitim Projesi adı altında Nurhak İlköğretim Okulu ve Karaçar İlköğretim Okulu'nda veli eğitimi, ilk yardım ve sağlıklı yaşam, tarımsal faaliyetler alanında daha iyi eğitim, daha sağlıklı yaşama, daha iyi tarım ve ürün almak için İlçe Tarım Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı ve Rehber Öğretmenler iş birliğinde başta Kaymakamımız Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Belediye Başkanımız Ahmet Akkuş'un verdiği destekler sayesinde vatandaşlarımızın yoğun ilgisiye karşılaştığımız kurslarımızı açtık. Açmış olduğumuz kurslarımıza yaklaşık 200 kursiyer katılmak için müracaat etmiştir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 15:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?