23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

SYDV'den 2 bin öğrenciye yardım

Elbistan İlçesi'nde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2 bin öğrenciye 50'şer YTL para yardımı yapıldı. Okul müdürü, rehber öğretmen, Okul Aile Birliği Başkanı ve muhtardan oluşan komisyonlar tarafından belirlenen 2 bin öğrenciye dağıtılacak yardım paraları, Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda Kaymakam Orhan Mardinli başkanlığında yapılan toplantıda okul müdürlerine teslim edildi. Kaymakam Mardinli, yapılan yardımın öğrencinin annesine yapılması konusunda okul müdürlerine uyarıda bulundu.

Mardinli, 2 bin öğrenciye SYDV kanalıyla 50'şer YTL para yardımı yaptıklarını belirterek, "Geç gelen adalet nasıl tecelli etmeyecekse, geç gelen yardım da kişiye fayda sağlamayacağı inancıyla içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım etmeye çalıştık. Her yıl yapmış olduğumuz para yardımını Ramazan ayı içerisinde toplu bir şekilde yaparak, insanları az da olsa sevindirmek istedik. Merkez, köy ve belde okullarında öğrenim gören ve maddi durumu iyi olmayan öğrenci ailelerinin tespitini istedik. Okul müdürü, okul rehber öğretmeni, Okul Aile Birliği Başkanı ve muhtardan oluşan komisyon tarafından öğrenciler belirlendi. Yapmış olduğumuz araştırmalarımız neticesinde bazı sigortalı öğrencilerin de olduğunu tespit ettik. Onların yardım başvurularını iptal ederek haksız şekilde yardım almaya çalışanlara engel olduk. Yapılan para yardımının gerçek hak sahiplerine ulaştırılması konusunda çalışmalarımızı başarı ile yürüttüğümüze inanıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 13:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GİZEM KURNAZ IP: 78.179.63.xxx Tarih : 23.03.2009 10:43:54

konservatuara hazırlanıyorum ve ailem masraflarımı karşılayamıo.çalıştığım iş aldığım keman ve şan derslerine sadece bir kısmını karşılıyor.Üniversiteye hazırlanmam için maddi yardıma ihtiyacım Var.