18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Okumanın yaşı yok

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde, 61 yaşındaki Sabur Bozkurt, Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursta okuma-yazma öğreniyor.

Küçükken anne ve babası tarafından okula gönderilmeyen Sabur Bozkurt, yarım asırlık okur yazarlık özlemine, 61 yaşında İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı 1. Kademe Okuma-Yazma Kursu'nda son vermek istiyor.

Sınıfın en çalışkan ve istekli öğrencisi olan Sabur Nine, okumayı en çok adres sormak istemediği için öğrenmek istediğini söyledi. 4 çocuk ve 4 torun sahibi Sabur Nine, "Küçüklüğümde okula gitmek ve okur yazar olmak için inanılmaz bir istek ve arzu duydum. Annem ve babam, beni ne yazık ki okula göndermediler. 'Kız çocuğu okumaz' dediler. Ben de büyüklerime ve atalarıma saygı gereği onların sözünü dinlemek zorunda kaldım ve hiç okula gitmedim. Ancak okula gidememek ve okuyamamak benim içimde bir ateş olarak devamlı yandı, durdu. Kısmet bugüneymiş" dedi.

Öğrendiği heceleri özenle defterine yazan Sabur Bozkurt, öğrenmenin yaşı olmadığını ifade ederek, kendisi gibi okuma-yazma bilmeyen yaşıtlarına seslendi. Bozkurt, "Evde boş boş oturmaktansa bir kelime öğrenmek bizim faydamızadır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 13:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?