16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Üniversite denginde lise

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde, Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatına Nisan ayında başlanacağı bildirildi.

Bayram tatili için memleketi Elbistan'a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanı Prof. Dr. Abdussamet Arslan, Kaymakam Recai Akyel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ile birlikte Anadolu Öğretmen Lisesi için belirlenen arsayı inceledi.

Okulun inşaatına Nisan ayında başlanacağını ifade eden Arslan, "Elbistan, eğitim düzeyi yüksek bir ilçedir. Çiçek Köyü sınırları içerisinde bulunan 22 dönümlük muhteşem bir arazi Anadolu Öğretmen Lisesi için belirlenmiş. Türkiye'deki eski öğretmen liselerinden bir tanesi Elbistan'da bulunuyordu. Elbistan'a lise yeniden yapılmıyor, eski okul ihya ediliyor. Üniversite denginde olan Anadolu Öğretmen Lisesi, Elbistan'a yapılacak. Okul için seçilen arsa müsait. Bakanlığımız Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanlığı, ülkemizdeki gelişme ve büyümeye paralel artan eğitim kurumları ihtiyacını karşılamak üzere her türlü çalışmayı yürütmektedir.

Bu amaçla 'Gelenekten Geleceğe' sloganıyla 41 yeni proje üretilmiştir. Herkes sırasını beklerse, başka yerlere de bir daha Anadolu Öğretmen Lisesi yapılabilir. Elbistan'a Anadolu Öğretmen Lisesi inşaat çalışması önümüzdeki günlerde gelecek olan yetkili arkadaşlarımızın inceleme ve zemin etüdünden sonra başlayacak. Anadolu Öğretmen Lisesi, devlet bütçesi kullanılmadan yapılacak. Okul 2006 yılında tamamlanarak, eğitim-öğretime açılacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 10:48:30
Güncelleme :14 Ocak 2006 Cumartesi 11:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?