19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Ayçiçeğinde hedef 30 bin ton

Elbistan İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, 2006 yılı ayçiçeği rekoltesinin 25-30 bin ton arasında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. 

Bulut, Elbistan'da yıllara göre 50-70 bin dekar arasında ayçiçeği ekimi ve 15-20 bin ton civarında üretim yapıldığını ifade ederek, bu üretimin Elbistan ve bölge ekonomisi için çok önemli olduğunu vurguladı. Bulut, 2006 yılı ayçiçeği rekoltesinin 25-30 bin ton arasında gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti. Ekim sahasının yıllara göre farklılık göstermesinin, sağlıklı bir fiyat politikasının oluşturulamamasından kaynaklandığını belirten Bulut, "Pazarlama konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun yanında bir de ayçiçeğinde sağlıklı bir fiyat politikası bulunmamaktadır. Bu da ayçiçeği üreticimizi zor durumda bırakmakta, ürünleri ellerinde kalmaktadır. Ayçiçeği üreticilerinin tek elden satış yapması için kooperatif oluşturulması şart" diye konuştu. 

Müteşebbislerin pazarlama konusunda bazı girişimlerde bulunduğunu söyleyen Bulut, çeşitli çerez firmalarıyla bağlantılar kurarak pazarlama konusunda az da olsa sorunların çözümlendiğini kaydetti. Bulut, ayçiçeği çerezciliğinde asıl sıkıntının paketleme konusunda yaşandığını ifade ederek, "Ayçiçeği için esas çözüm, ayçiçeğinin paketlenmesine yönelik tesislerin bir an önce kurulmasıdır. Bu tesislerin kurulması halinde hem ayçiçeği üreticisi rahatlayacak hem de Elbistan ayçiçeğini daha iyi tanıtacaktır" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 12:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?