18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Organize sanayi 6 ay içerisinde kurulacak

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, ilçe ekonomisine ve bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlaması beklenen Organize Sanayi Bölgesi'nin en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

Paksoy, düzenlediği basın toplantısında, OSB için yer tespitinin geçtiğimiz günlerde ilçeye gelen bir heyet tarafından yapıldığını, heyetin çalışmalarının olumlu olduğunu belirterek, OSB için düşünülen arazinin büyük bir ihtimalle kabul göreceğini ifade etti. İki ay önce gelen heyete yer konusunda 2 alternatif sunulduğunu, bunlardan Nurhak-Elbistan Karayolu üzerinde bulunan Onur Yazısı mevkiinin gelen heyet tarafından belirlendiğini kaydeden Paksoy, "Bu bölgeye OSB kurulabilmesi için 2 bin dönüm bir alan ayırtmıştık. İnceleme neticesinde şehir çöplüğüne 1 kilometre yakın olduğu gerekçesiyle 500 dönüme yakın bir alanın Organize Sanayi Bölgesi olarak değerlendirilemeyeceğini kaydettiler. Bin 500 dönüme yakın bir arazi yer tespitine katılan 16 yetkili tarafından tam not alırken, yer tespitine 2 kurum yetkilisi katılamadı. Bu kurumların görüşleri ise ileri bir tarihte alınacaktır" dedi.

Paksoy, 2 yılı aşkın bir süredir Ticaret ve Sanayi Odası olarak dikenli yolda emin adımlarla ilerlediklerini kaydederek, önümüzdeki günlerde yer tesliminin gerçekleştirileceğini ifade etti. Paksoy, "Yer teslimi sonrasında hızla parselasyon ve alt yapı çalışmalarını başlatacağız. Bu noktada Ticaret ve Sanayi Odası'na büyük külfetler düşmektedir. Maddi anlamda düşecek olan külfetler, Odalar Birliği veya başka kaynaklardan mali destek alarak yaz aylarında yatırımcıların hizmetine sunmaya çalışacağız. Bu konuda başarılı olacağımıza inanıyoruz. En kısa zamanda OSB'yi bölgemizin hizmetine sunarak birkaç yatırım aldığımız taktirde işsizliği ve gelir düzeyini yükseltmeye çalışacağız. OSB olarak belirlediğimiz bölgenin olurunu aldığımız taktirde organize sanayiini 6 ay içerisinde kuracağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 10:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?