18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Süre gerekirse uzatılabilir

Elbistan İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Şeker Fabrikası'nda pancar alımlarının devam ettiğini belirterek, gerekirse alım süresinin uzatılabileceğini söyledi.

Bayram dolayısı ile şeker pancarı alımını durduran Elbistan Şeker Fabrikası'nın, bayram tatili süresince stoklarındaki pancarları işleme kararına tepki gösteren çiftçilerin yardım istediği Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Şeker Fabrikası Müdürü Gündüz Yılmaz'la görüştüğünü, fabrika çalışanlarının 7 günlük bayram tatilinin uzun olduğunu, bu durum karşısında çiftçinin mağdur olacağını ve alımların durdurulmaması gerektiğini söylediğini, Yılmaz'ın da kendisini kırmayarak bu taleplerini yerine getirdiğini ifade etti.

Bulut, "Şu anda şeker pancarı alımları tüm hızıyla devam etmektedir. Bayram izni 2 güne indirilerek alımlara devam edilmiştir. Bu zaman içerisinde şeker pancarını tarlası çamur olduğu için çıkartmakta zorlanan çiftçi için verilen 2 günlük ara da yerinde olmuştur. Şimdilerde çiftçilerimiz de kampanya dönemi süresinde pancarını fabrikaya teslim edemeyeceği korkusu başladı.

Çiftçilerimizden acele etmelerini istiyorum. Alım süresinin uzatılması konusunda fabrika müdürlüğü ile ziraat odası olarak girişimlerde bulunacağız. İnanıyorum ki bütün çiftçilerimiz şeker pancarlarını kampanya süresinden, yani 20 Kasım tarihinden önce fabrikaya teslim eder" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 12:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?