23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Mahsul fiyatına tohumluk projesi

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçe Tarım Müdürü Recep Yılmaz, 2005 yılı ekim sezonunda Mahsul Fiyatına Tohumluk Projesi kapsamında isteyen üreticilere buğday tohumluğu dağıtılacağını söyledi.

Yılmaz, bakanlık tarafından ilk defa 2004 yılında başlatılan proje kapsamında, ilçede geçen yıl 300 ton buğday tohumluğu dağıttıklarını ifade ederek, "Geçen yıl kilogram başına çeşitlere göre farklılık göstermekle birlikte, 150-200 bin Türk Lirası civarında destekleme yapılarak kilogramı 340 bin Türk Lirası'ndan çiftçilerimize verilmiştir.

Bu yıl ise yine çeşitlere göre bir miktar farklı olmak üzere kilogram başına 40-50 bin Türk Lirası destekleme yapılacak ve 1 kilogram sertifikalı buğday tohumluğunun fiyatı yaklaşık 530-550 bin Türk Lirası olacaktır" dedi.

Belirtilen şartlarda tohumluk almak isteyen çiftçilerin 16 Ağustos tarihine kadar İlçe Tarım Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, tohumluk talep eden çiftçilerin talep ettikleri tohumlukları almak zorunda olduklarını belirtti.

Ayrıca çiftçi kayıt sistemi ve doğrudan gelir desteğiyle ilgili müracaatların Haziran ayı başından itibaren kabul edilmeye başlandığını ve bugüne kadar yeterli sayıda müracaat olmadığını dile getiren Yılmaz, ilçede çiftçi kayıt sistemi ve doğrudan gelir desteğine müracaat edecek çiftçi sayısının 7 bin 500 civarında olduğunu, ancak müracaat tarihinin sona ermesine kısa bir süre kalmasına rağmen şu ana kadar 3 bin 500 civarında müracaat olduğunu ifade etti.

Geriye kalan 4 bin çiftçinin en kısa zamanda müracaat etmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, aksi taktirde hem Doğrudan Gelir Desteği Projesi'nden hem de diğer destek projelerinden faydalanmaları mümkün olmayacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 15:16:31
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 15:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?