4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Ama kızın eğitim çilesi

Doğuştan görme engelli olmasına rağmen okuma azmini yitirmeyen üniversiteli Gülşah Ünal, ailesinin maddi imkansızlıkları yüzünden Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni bırakmak zorunda kalacağını belirterek hayırseverlerden yardım istedi.

Mersin'in Silifke İlçesi'nde lise öğrenimi ilçe birincisi olarak tamamlayan 23 yaşındaki Gülşah Ünal, ÖSS'ye girip Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni kazandı. 3. sınıf öğrencisi Gülşah Ünal, Silifke'de yaşayan ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için üniversite masraflarını karşılayamaz hale geldiğini burs da alamadığı için okuluna devam edemeyeceğini söyledi. Derslerine daha iyi çalışabilmesi için görme engelliler için tasarlanmış özel programlı bir bilgisayara ihtiyacı bulunduğunu belirten Ünal, "Bu zamana kadar ailem beni çok zor şartlar altında okutmayı başardı. Ancak ailemin maddi durumu iyi olmadığı için bu yıl nasıl okuyacağımı bilemiyorum. Bu sene burs alamazsam okulu bırakacağım. Ben okumayı çok seviyorum. hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum. Hayırsever vatandaşlarımız, yardım etmek için 0537 3024353 numaralı telefondan bana ulaşabilirler" dedi.

İşçi emeklisi baba Lütfi Ünal (63) ise Gülşah ile birlikte 7 çocuğu olduğunu belirterek aldığı maaşın evin masraflarına yetmediğini söyledi. Ünal, "Kızım Gülşah doğuştan görme engelli. Çocuklarım içerisinde üniversitede okuyan kızıma elimdeki bütün imkanı sağladım. Ancak kızımın eğitim masraflarını karşılayacak durumum kalmadı. Hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Kızımın okuluna devam etmesi için yardım alması ve özel programlı bir bilgisayara ihtiyacı var" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 13:05:11
Güncelleme :26 Mart 2006 Pazar 13:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?