9
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Öğrenciler çöp parasıyla okuyor

Mersin'in alt birim Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, belde sınırları içerisinde yaptıkları çalışmalarla haftada 4 ton geri dönüşüm malzemesi topladıklarını belirterek, toplanan malzemelerin kazancıyla sokak çocuklarının eğitimine katkıda bulunduklarını söyledi. 

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü geri dönüşüm ekiplerinin belde sınırları içinde programa aldıkları mahallelerde yaptıkları geri kazanılabilir atıkları toplama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında geri dönüşüm malzemelerinin geliri, Mersin'in en önemli sorunlarından birisi haline gelen sokak çocuklarının eğitiminde kullanılıyor. 

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamada, geri dönüşüm toplama çalışmaları ile hem çevrenin korunmasına hem de ülke ekonomisine katkı sağlamanın amaçlandığı belirtilirken, bu kapsamda çöp kutularından çeşitli malzemeler toplayan çocukların da eğitimlerine katkı sağlandığı belirtildi. 

Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, vatandaşların, evlerinde ve işyerlerinde geri kazanılabilir atıkları çöp olarak görmeyip, ayrıştırmaları gerektiğini hatırlattı. Dünyada sanayileşme ile birlikte hızlı kentleşmenin başlamasının, çevresel kirliliği de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Yücesoy, "20. yüzyılın sonlarında kendisini gösteren bu önemli sorun bütün dünya devletlerini ve dünya çevre örgütlerini bazı tedbirler almaya yöneltmiştir. Ülkemizde de uygulamaya konulan bir yönetmelikle, evsel atıklar ile geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılması ve ayrıştırılmış şekilde toplanması ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır" dedi. 

Akdeniz Belediyesi olarak bölgelerinde birçok alanda geri dönüştürülebilen atık toplama çalışmasını başlattıklarını ifade eden Yücesoy, bu çalışma ile haftada 4 ton civarında pet şişe, cam, metal, karton, teneke ve süt ürünleri ambalajının geri dönüşüm ekipleri tarafından toplandığını açıkladı. 

Yücesoy, toplanan geri kazanılabilir atıkların da, kentin sosyal sorunlarından birisi olan sokak çocuklarının eğitimi için yapılan çalışmalara katkı sunduğunu sözlerine ekledi.


İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2007 Perşembe 22:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?