8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Öğrencilerden Atatürk Oratoryosu

Mersin'de, 3 Ocak İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sergilenen "Atatürk Oratoryosu", büyük beğeni topladı. Duygulu anların yaşandığı gösteri sonunda öğrenciler dakikalarca ayakta alkışlandı. 

Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen gösteriyi İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan'ın yanı sıra okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler izledi. 

Drama kursu öğretmeni Hatice Kırıt yönetiminde sahne alan Oratoryo Topluluğu tarafından, "Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet, Türk milletine yaptıkları ve halkın gözünde Atatürk"ü canlandıran 26 sayfalık bir şiir okundu. 

Etkinliği, TRT Çukurova Radyosu spikerlerinden Lütfi Kılıç yönetirken, oratoryo hakkında bilgi veren 3 Ocak İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni ve drama hocası Hatice Kırıt, bu çalışmalara 6 ay önce başladıklarını bildirdi. Oratoryo Topluluğu'nu 9 yaş grubundaki 3. sınıf öğrencilerinin oluşturduğunu belirten Kırıt, "Oratoryoda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet, Cumhuriyet'in hangi şartlarda kurulduğunu, milli tarihimizin öneminin anlaşılması için uğraş verdik. Atatürk devrimlerinin yaşatılmasının önemini anlatmaya çalıştık" dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ise, öğrencilerin muhteşem bir gösteri sergilediğini ifade ederek, "Çocuklar bizi 19. yüzyıl sonundan aldılar, 20. yüzyıl başına getirdiler. Kurtuluş Savaşı'nı da bitirdiler. Bir taraftan da bize yol gösterdiler. Bizlere ekonomik olarak daha ileri gitmemizi söylediler. Ekonominin gerçekten daha ileriye gitmesi gerekir. Durmadan, yorulmadan daha ileriye gitmemiz gerekir" diye konuştu. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün çizmiş olduğu yolda herkesin Cumhuriyet'i korumak için kol kola girmesi ve el birliği ile çalışması gerektiğine dikkat çeken Ersoy, "Bu emanete çok iyi sahip çıkmamız gerekir. Nasıl ki Atatürk gençliğe inanmış ve güvenmiş ise, biz de gençliğe güvenmekteyiz, biz de evlatlarımıza güvenmekteyiz" dedi. 

Etkinlik sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrenci ve öğretmenler hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 10:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dudu büşra duru IP: 78.162.46.xxx Tarih : 5.11.2008 15:36:10

benim kardeşim de bunların arasında onlar bu orotoryoyu sergilerken ben de oradaydım gözyaşlarımı tutamadım çok duygulu anlar yaşadım