2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Başarıyı düşürüyor

Esrar kullanan lise öğrencilerinin başarısının daha düşük, aykırı davranışları daha çok, suç işleme oranları, agresyon ve isyankarlıklarının daha fazla olduğu bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı rapora göre, bir çalışmada yoğun esrar kullanan üniversite öğrencilerinde dikkat, bellek ve öğrenme yetilerinin, esrarı bıraktıktan 24 saat sonra bile bozuk olduğu belirtildi. Raporda, esrar kullanan lise öğrencilerinin başarısının ise düşük olduğu kaydedildi. Bu öğrencilerde, aykırı davranışların daha çok, suç işleme oranları, agresyon ve isyankarlıklarının fazla olduğu, ebeveyn ilişkilerinin daha kötü, suç işleyen ve madde bağımlısı kişilerle arkadaşlıklarının da daha fazla olduğu ifade edildi.

Raporda ayrıca, düzenli olarak esrar kullananların sigara tiryakileriyle aynı solunum problemlerini yaşadığı, kronik öksürük, balgam ve kronik bronşit tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı vurgulandı. Esrarın, kısa vadede verdiği haz etkisinin yanında, bellek ve öğrenme güçlükleri, algı bozukluğu, düşünme ve problem çözmede zorluk, koordinasyon kaybı ve kalp hızında artış gibi olumsuz etkilerinin bulunduğu belirtildi. Esrar bağımlılarında, zaman akışında subjektif yavaşlama, boşlukta yüzme hissi, denge bozukluğu, gözlerde kızarma, büyük tansiyonda yükselme, ayağa kalkınca tansiyon düşmesi, deprasyon gibi rahatsızlıkların görüldüğüne dikkat çekilen emniyet raporunda, bu uyuşturucunun eroin ve kokain ile birlikte alındığında ölüm riskinin fazla olduğu vurgulandı.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 16:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
N.Kurnaz IP: 85.104.216.xxx Tarih : 9.12.2005 20:13:16
Evet bu durum ülkemizin acı gerçeklerinden sadece bir tanesi. Uyuşturucu madde bağımlısı olan gençlerin yaş ortalamasının düştüğü, ülkemizde uyuşturucuya ulaşmak isteyen birinin buna üniversite ve liselerde bile rahatça ulaşabileceği ve bu maddelerin insanları ölüme bile götürdüğü herkes tarafından bilinen birşey. Peki bu herkesin bildiği gerçeği önlemek için yetkililer neden yeterli olan önlemleri almıyorlar, tüm bu gerçekler bilinmesine rağmen neden hala bu sorunlar çözülebilmiş değil....Tüm bu olanlar benim aklıma "acaba bizim ülkemizde uyuşturucuyla savaşa karşı gerektiği kadar önem verilmiyor mu?" sorusunu getiriyor.