2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitimde etkin dönem

Mersin'de Özel Etkin ve Hızlı Okuma Kurs Merkezi hizmete girdi.

Emekli eğitimciler Mehmet Alıç ve Raif Çakmak tarafından kurulan merkezin açılışına Vali Yardımcısı İsmail Gündüz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hülya Gökdayı, ilk ve ortaöğretim okulları müdür ve öğretmenleri, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı. Açılış öncesi davetlileri kurum ve kurumun çalışmaları ile ilgili bilgilendiren Kurum Müdürü Raif Çakmak, okuma, bakma, görme ve algılamanın beyinde yapılandığını belirterek, "Okumanın temeli ilköğretimde başlar ve yaşam boyu sürer. Daha önceden öğrendiklerimizin üzerine yeni öğrendiklerimizi de koyarak eksiklerimizi tamamlarız" dedi.

Kursu Mersin'de açmak istedikleri zaman önlerinde çok önemli referanslar gördüklerini belirten Çakmak, "Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığına başvurduk. Türkiye'de ilk kez bir Etkin ve Hızlı Okuma Kursunun onayını aldık. 128 bireye hizmet verebilecek kapasitede bir eğitim kurumu oluşturduk. Her bireye bir diz üstü bilgisayar ve yazılım sunarak eğitimlerimizi veriyoruz" diye konuştu.

Hızlı okumanın hızlı anlamayı da beraberinde getirdiğini söyleyen Çakmak, bilgisayar yazılımları vasıtasıyla bireye yeni bir bakış ve algılama açısı kazandırıldığının altını çizerek, "Kurs merkezimiz, Mersin'e büyük hizmetler sunacaktır. Sınavlardan sonra bunun sonuçlarını öğrenciler, öğrenci velileri ve Milli Eğitim camiası hep birlikte görecektir" dedi.
Kurucu Müdür Mehmet Alıç da, kurs merkezini ileri teknolojiyle donattıklarını söyledi.
Milli Eğitim camiası içerisinde yıllarca birlikte çalıştığı eğitimci arkadaşlarıyla bu kurumun çatısı altında buluşmaktan büyük bir haz duyduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hülya Gökdayı ise, "Bu tür bir kursu Mersin'e kazandıran arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı İsmail Gündüz de güzel olan her şeyin yanında olmayı kendilerine görev saydıklarını kaydederek, "Biz güzel olan şeylerin yanında oldukça arkadaşlarımız cesaret bulacaklardır. İnşallah bu merkez Mersin'de ayakta durur ve arkasından da yenileri gelir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan kurs merkezinde, Vali Yardımcısı İsmail Gündüz, Öğretmenevi Müdürü Hüseyin Günaydın, Emekli Milli Eğitim Müdürü İlhan Faydaver, Emekli eğitimciler Raif Çakmak ve Mehmet Alıç'a ilk dersi Uzman Öğretmen Ahmet Eroğlu verdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 16:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?