2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Gönüllü öğrenciler

Mersin Üniversitesi Yabancı Diller son sınıf öğrencileri, sokak çocuklarına gönüllü İngilizce dersi veriyor.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde (ÇOGEM) kayıtlı öğrencilere, Mersin Üniversitesi öğrencileri Melike Özen ve Esin Altural, gönüllü İngilizce kursu veriyor.

Öğretmen adayı Melike Özen, haftada bir günde olsa çocuklara ikinci bir dil eğitimi vermelerinin onların gelişimleri açısından yararlı olacağına inandıklarını, bu nedenle kursun önemli olduğunu söyledi. Özen, tüm gönüllü arkadaşlarını sosyal hizmet kuruluşlarına destek vermeye çağırdı.

ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı, "Gönüllü öğrencilerin çocuklarımıza İngilizce kursu vermesi bizi memnun etmektedir. Ülkemizde tüm eğitilmiş bireyler toplumumuzun geleceği çocuklarımıza sahip çıkarsa, ülkemizin geleceği daha aydınlık olacaktır" dedi.

Sarı, ÇOGEM' in haftanın her günü açık olduğunu, İngilizce kursunun yanı sıra resim el sanatları gibi kursların da açıldığını söyledi.

Sarı, sokakta çalışan ve yaşayan çocuklara yönelik gerçekleştirilen kursun 8 ay süreyle devam edeceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 23:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman DİLSİZ IP: 88.234.7.xxx Tarih : 18.01.2009 20:30:08

Üzerinden 4 yıl geçmiş olsa da... böyle bir haberi okuyunca ülkem adına sevindimmm.... Keşke sadece bir tane MElikeler olmasaa.. binlercesi olsa.. İşte o zaman bu güzel vatan böyle güzel şahsiyetler tarafından layık olduğu seviyeye ulaştırılabilir.