2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

İnsan hakları eğitimi verilecek

Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, gönüllü öğretmenlere insan hakları hususunda hizmet içi eğitim vererek, onları insan hakları konusunda donanımlı hale getirmek istediklerini söyledi.

Mersin İl İnsan Hakları Kurulu, 2005 yılının son toplantısını Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik başkanlığında yaptı. Basına kapalı olarak yapılan toplantı öncesi bir açıklama yapan Büyükçelik, toplantıda İnsan Hakları Talep ve Şikayet Kutuları'ndan çıkan şikayetleri değerlendireceklerini belirterek, bunun yanında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edildiği 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlediklerini kaydetti. Etkinlikler kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda "İnsan Hakları" konulu resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlendiğini belirten Büyükçelik, ayrıca televizyon ve çeşitli basın yayın organlarında günün anlamını içeren programlar yapılacağını ifade etti. Büyükçelik, bunun yanında gönüllü öğretmenlere insan hakları hususunda hizmet içi eğitim vererek, bu öğretmenleri insan hakları konusunda donanımlı hale getirmek istediklerini söyledi.

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, bugünkü toplantıda ise 8 şikayetin değerlendirileceğini, bunları ilgili yerlere ileterek takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Mersin İl İnsan Hakları Kurulu'nun ayrıca, kasım ayında yaptığı toplantıda şikayet kutularından çıkan 3 dilekçeyi Sağlık Müdürlüğü'ne, 2 dilekçeyi de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne incelenmek ve sonucundan bilgi verilmek üzere gönderdiği, bu dilekçelerle ilgili cevabın beklendiği kaydedildi. Bunun yanında, Ankara İnsan Hakları İl Danışma Masası tarafından gönderilen Yıldız Taner'in talebinin yine İl Sağlık Müdürlüğü ve Aydıncık Kaymakamlığı'na iletildiği, bu dilekçenin de cevabının beklendiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 17:21:24
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 17:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?