2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

İşadamlarından öğrenciye kırtasiye yardımı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin eğitime katkı adıyla ilköğretim okullarına yaptığı yardımlar kapsamında, kentteki 40 okula kırtasiye yardımında bulundu.

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karteper'in organize ettiği kırtasiye dağıtımı ile ilgili bilgi veren Başkan Kadri Şaman, kentin ekonomik sorunlarını yakından takip eden odanın, sosyal sorunlara da eğildiğini söyledi. Oda olarak bugüne kadar Mersin'in sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını belirten MTSO Başkanı Şaman, "Eğitim, hem yerel hem de genel ölçekte ihmal edilmeyecek önemli bir sorun. Bu nedenle öğrencilerimizin aile bütçesine katkı sağlamak ve eğitimine yardımcı olmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduk" dedi.

MTSO, kırtasiye yardımı çerçevesinde, içinde 4 defter, 12 kurşun kalem, 1 resim defteri, 8'li pastel boya, 1 kırmızı kurşun kalem, 1 sözlük, silgi ve kalem açacağı gibi malzemelerin bulunduğu 2 bin 500 paketi, kent genelindeki 40 ilköğretim okuluna dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 18:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DUYGU ÜNAL IP: 85.101.53.xxx Tarih : 26.09.2005 14:23:56
İşadamlarının okulların açılmasıyla beraber yaptıkları yardımlara çok fazla ailenin ihtiyacı var.Çoğunun bir tek defter alacak maddi durumu yokken bu tip yardımları yapanların kazançalrı bol olsun.Yanlız üzülerek bildiriyorum ki 9 ay evveline kadar birebir olarak okullara çalışıyordum.Çok defa yardımların dağıtılmadığını gördüm.Sadece bu yardımları yapanlardan istediğim yardımlarını kendi elleriyle dağıtsınlar.Dağıtılması amaçlı vermesinler.Bazı okullarımızda ne yazıkki gitmesi gereken yerlere ulaşmıyor defter ,kitaplar..