2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

İtfaiye elinden geleni yaptı...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, dün gece aynı saatlerde çıkan 2 büyük yangında itfaiyenin yetersiz kaldığını söylemenin vicdansızlık olacağını belirtti.


Dün gece, önce bir cips, ardından da şeker deposunda çıkan yangınlarla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "İtfaiye ekiplerimiz saat 21.30 sularında hal içerisindeki gıda deposunda çıkan yangına müdahale ettiği sırada, bu kez Çilek Mahallesi'nde bulunan bir şeker fabrikasında yangın çıktığı ihbarını aldı. Bunun üzerine Tarsus, ATAŞ ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait itfaiye araçlarının da desteğiyle her 2 yangın, hiçbir can kaybı olmadan söndürüldü. Yangınların çıkış nedenleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Çilek Mahallesi'ndeki yangının söndürülmesi esnasında 2 itfaiye erimiz dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştır, ancak şu an sağlık durumları iyi" dedi.


Hemen hemen aynı saatlerde 2 ayrı yerde çıkan yangına müdahale konusunda Mersin İtfaiyesi'nin yetersiz kaldığını söylemenin vicdansızlık olacağını kaydeden Özcan, farklı yerde aynı saatlerde çıkan 2 ayrı yangının söndürülmesi için ilçe belediyeleri ve bazı kamu kurumlarının itfaiye teşkilatlarından destek istemenin de çok doğal olduğunu ifade etti.
Her 2 yangını da gelen desteklerle birlikte kontrol altına aldıklarını ve söndürdüklerini dile getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İbrahim Özdemir de, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, yangının çıkış nedeni konusunda şu an için net bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 15:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?