4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Milli Eğitim'den başarılı öğrencilere ödül

Mersin 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nda çeşitli branşlarda başarı elde eden öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

19 Mayıs İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, eğitim kurumlarının sadece bilgi aktaran kurumlar olmadığını belirterek, "Eğitim kurumları, bilgi aktarmanın yanı sıra çocuğu hayata hazırlayan kurumlardır. Başarılı çalışmalarla eğitimde kaliteyi yakalayan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bu da gösteriyor ki, okulun bulunduğu yer değil, gösterdiği performans önemlidir" dedi.

19 Mayıs İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Lütfi Aktan ise, başarıyı yakalamanın yolunun, değişime ayak uyduran ve kendini yenileyen bir ekip işi olduğunu ifade ederek, "Zorlu fiziki koşullarda her alanda çalışmalar yaparak bölgesel ve il düzeyinde başarılar elde ettik. Okulumuzdan geçtiğimiz yıl mezun olan 101 öğrencinin sınavla öğrenci alan bir üst kuruma gitmesi, 32 öğrencimizin de bursluluk sınavını kazanması başarılarımızın bir göstergesidir" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, çalışmaların yapılıp sergilenebileceği çok amaçlı bir salon talebinde bulunan Aktan, "Başarılı olduğumuz alanlarda gururlu ve sevinçliyiz. Bu ekip çalışmasıyla Türkiye derecelerine imza atacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bilgi ve kültür yarışmasında il ve ilçe birinciliğini kazanan öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve bir dershane tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi. Ersoy, küçüklerde il ikincisi, yıldızlarda il üçüncüsü olan badminton takımı, küçüklerde il üçüncüsü olan hentbol takımı, il birinciliği kazanan tekvando takımı ile şiir dalında il birinciliği elde eden öğrenciye onur belgesi verdi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 15:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?