4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Üniversitede mezuniyet sevinci

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 2005-2006 eğitim-öğretim yılında, 10'uncu dönem öğrencilerinden bin 756'sını törenle mezun etti. Gece geç saatlere kadar süren mezuniyet töreninde öğrenciler kep atıp, halay çekerek stres attı. 

MEÜ mezuniyet töreni, Çiftlikköy Yerleşkesi Stadyumu'nda gerçekleşti. Buradaki törene Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Rektör Prof. Dr. Uğur Oral, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Garnizon Komutan Vekili Merkez Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Yurdakul, CHP Mersin Milletvekili Vahit Çekmez, Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Güler, Mersin Baro Başkanı Av. İsa Gök, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, mezun öğrenciler ellerinde okul flaması ve Türk bayrakları ile geçit töreni gerçekleştirdi. Törenin ardından kürsüye gelen MEÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral, MEÜ'nün genç bir üniversite olmasına rağmen başarılı bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, "Genç bir üniversite olmamıza rağmen, amacımız; eğitim-öğretim dönemince sizlere yeterli imkanları sağlamak sureti ile ülkenizi sevmek, Atatürk ilke ve devrimlerini yürekten benimsemiş, çalışkan, kültürlü, topluma faydalı bireyler olarak hayata atılmanızı sağlamak olmuştur. Türkiyemiz'in ve üniversitemizin yolu Atatürk' ün çizdiği yoldur. Sizler bu yoldan geçerek mezun oldunuz. Bundan sonraki yaşamınızda da bu ilkelerden sapmayacağınız konusunda en ufak bir kuşkumuz yoktur. Bu anlamda taşıyacağınız sorumluluk büyüktür. Bu sorumluluk duygusu daha aydınlık Türkiye'nin bir garantisi olacaktır. Bu açıdan bundan sonraki görevlerinizin önemi büyüktür. Üniversiteler, ülkenin geleceğini şekillendiren eğitim kurumlarıdır. Bu amaca ulaşmak için akademik kurumlar, boş inançlar ve dogmalardan uzak, bilimsel bilgiyi üreten kuruluşlardır. Amaç gerçeği yakalayabilmektir. Öğrencilerimize, eğitim-öğretim süresince, gerçeğe, bilimsel bilgiye ulaşabilmek için, gereken yöntemleri aktarmaya çalıştık. Bilimsel bilgi yöntemini kavramış insanlar, asla kavga etmezler, birbirlerini kolaylıkla anlayabilirler. Bu da toplumsal uzlaşma kültürünün gelişmesini sağlar" diye konuştu. 

Daha sonra söz alan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, üniversitelerin ülkenin sosyal ve ekonomik gelişmelerinde çok önemli paya sahip olduğunu ve kuruldukları illerin gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade ederek, "14'üncü eğitim-öğretim yılını dolduran MEÜ, bin 200'ü aşkın akademik personeli ve kaliteli eğitim anlayışı ile, öğrencilere sunduğu sosyal ve fiziki imkanları ile önemli gelişmeler sağlayarak ülkemizin saygın eğitim kurumlarından biri haline gelmiştir. Yaşadığımız bu çağda artık küreselleşme ve ülkemizin AB sürecinde olmasını göz önünde bulundurduğumuzda bilim ve teknolojiyi takip edebilen, sürekli öğrenen ve öğrendiklerini üretime dönüştürebilen kaliteli bir eğitim almış ve donanımlı bireyler olması gerekmekte. Büyük çaba ve özveri göstererek mezun olacak ve iş hayatına atılacak gençlerimizi bu anlamda zor bir yol bekliyor. Gençlerimizin bundan sonra yapmaları gereken, üretime katılmak için her zaman kendilerini yenileme potansiyellerini en iyi biçimde kullanmak olmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından, Vali Aksoy, CHP Mersin Milletvekili Vahit Çekmez, Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Güler ve Rektör Oral tarafından, MEÜ'yü birincilikle bitiren bölüm birincilerine diploma ve mezuniyet belgeleri verildi.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 00:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma senol IP: 85.98.130.xxx Tarih : 11.06.2008 15:31:13

ewet bende bu üniversiteden mezun oldum ama sadece bu kızmı mezun oldu .bir denizci olark bu durum çok sinir bozucu oldu.o kadar mezun arkadasım vardı ve türk denizciliğini temsil ettik ama önem vermemeniniz cok ayıp