18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Bakan Şener Osmaniye'de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Osmaniye'de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların temelini attı. "Enişte" yazılı dövizlerle karşılanan Bakan Şener, Osmaniyeliler'e fakülte müjdesi verdi.

Partisinin Kadirli İlçe Kongresi'ne katıldıktan sonra Osmaniye'ye gelen Devlet Bakanı Şener, Osmaniye'nin Fakıuşağı Köyü'ndeki toplu konut alanında, vatandaşlar tarafından "Enişte" yazılı dövizlerle karşılandı. TOKİ tarafından yaptırılan konutların temel atma töreninde konuşan Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, "Burada arsası belediyemiz tarafından hazırlanan 600 dönümlük alan üzerinde, ilk etapta 40 dönümde 264 konutun yapımına başlanacaktır. Bunun dışında Yaveriye bölgesindeki alanda da bin 500 konutluk toplu konut hamlesi başlatılacaktır. İnşallah Osmaniye'mizde konut sıkıntısını gidereceğiz" diye konuştu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de, TOKİ'nin çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Türkiye'de yapılan araştırmalarda değişik olarak 400 bin ile 1.5 milyon arasında konut açığı olduğu hesaplamaları yapıldı. TOKİ bugüne kadar yaklaşık 200 bin konut yaptı.

Yani daha çok açığımız var. Bunu da ileriki yıllarda kapatmaya çalışacağız. Ancak bir gerçek var ki, 2002 yılında durma noktasına gelen inşaat sektörü, kademeli olarak 2005 yılında adeta şahlandı. Bunun sebeplerinden en büyüğü de TOKİ'nin çalışmalarıdır. Hükümetimiz, vatandaşlarımızın gelir durumuna göre her çeşit konut imkanı sunmaktadır. Bugün 20 yıl vadeli 100 YTL taksitli konut imkanı dahi dar gelirli vatandaşlarımıza sunulmaktadır" ifadelerini kullandı. Vatandaşların, YÖK'ün onayladığı Mühendislik Fakültesi için destek istemesi üzerine Bakan Şener, "Bundan sonraki gelişme hükümete kalmıştır. Yani bunun takipçisi ben olacağım. Fakülteniz hayırlı olsun" diyerek, fakülte konusunda garanti verdi.

Bakan Şener daha sonra, tören alanında hazırlanan harç makinesinin butonuna basarak, toplu konutların ilk harcını atmış oldu. Belediye Başkanı Davut Çuhadar, tören sonunda üzerinde toplu konut alanının ve Abdüllatif Şener'in resmi bulunan seramik tabağı Bakan Şener'e takdim etti. Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da, Bakan Şener'e üzerinde Hitit yazıları bulunan Karatepe kilimi hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 20:04:39
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 12:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?