20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

'Buraya hiç Devlet Tiyatrosu geldi mi ?'

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Devlet Tiyatroları ile ilgili soruyu, "Devlet Tiyatroları'nda tepki mi varmış, ne tepkisi?" diye yanıtladı. İncelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde geldiği Osmaniye'de, Vali İsa Küçük'ten brifing alan Bakan Koç, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bir basın mensubunun, "Devlet Tiyatroları'ndaki görevden almalara karşı gösterilen tepkiler hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna tepki gösteren Koç, "Burası Osmaniye. Osmaniye'ye hiç Devlet Tiyatrosu geldi mi, Devlet Tiyatrosu var mı? Ne tepkisi, tepki mi varmış?" dedi.

Bir başka basın mensubunun memur maaşlarıyla ilgili sorunu da cevaplandıran Koç, "Ben Kültür ve Turizm Bakanı'yım. Kendi işime hiç kimsenin karışmasını istemem, ben de başkalarının işine karışmam. Fakat sayın Mehmet Ali Bey'in gayretli çalışmaları ve sendikacıların da bir anlayışa varması, en nihayet sayın Başbakanımızın şeyiyle güzel bir rakama ulaşılmıştır, diye bir kanaat taşıyorum. Bu sadece benim kanaatimdir" açıklamasında bulundu.

Osmaniye'ye gelişinde ilk olarak Toprakkale'de incelemelerde bulunduğunu ifade eden Bakan Koç, Vali İsa Küçük'ten aldığı bilgiler doğrultusunda Osmaniye'de 17 adet tarihi kale bulunduğunu öğrendiğini dile getirerek, "Toprakkale ile ilgili daha önce yaptığımız görüşmelerin ardından 184 milyar lira proje parası gönderildi. Projenin tamamlanmasından sonra ihalesi yapılacak. Çalışmalarımız sonunda Osmaniye, kaleler şehri olarak anılacaktır" şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca, Osmaniyeli merhum Vali Yüksel Özden adına, kardeşleri Yücel ve Günay Özden tarafından, "Yüksel Özden Kültür ve Sanat Evi" yapılması şartıyla bir ev bağışı yapıldı.

Bağış protokolünü, Yücel ve Günay Özden kardeşler ile Vali İsa Küçük ve Bakan Atilla Koç imzaladı. Ziyaret sırasında Bakan Atilla Koç'a, Vali İsa Küçük tarafından üzerinde Hitit yazıtları bulunan Osmaniye'nin meşhur Karatepe kilimi hediye edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, daha sonra Belediye Başkanı Davut Çuhadar'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 12:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?