17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Orman Bakanı Pepe, 2B arazileri için tanıtım seferberliği başlattı

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, kamuyounda “2B” olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışını öngören Anayasa değişikliğini topluma anlatamadıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı tarafından 2 kere veto edilen düzenlemeyi tanıtmak için kampanya başlattıklarını belirten Pepe, 3 Kasım seçimlerinde AK Partiye oy verenlerin yüzde 30'unun 2B'nin ne olduğunu bilmediğini vurguladı.

Osman Pepe, önceki gün il ve ilçe başkanlarının katılımı ile AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen eğitim toplantısına katıldı. Konuşmasında 2B konusunda değinen Pepe, “Bu Anayasa değişikliğinin mutlaka gerçekleşmesi gerekiyor. Bunu öncelikle parti tabanına anlatmamız gerekiyor.” dedi.

Akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları ile temasa geçtiklerini ifade eden Pepe, önümüzdeki günlerde üniversiteleri ziyaret ederek söz konusu düzenlemeyi anlatacaklarını kaydetti. CD, broşür, mektup ve e-mail'lerle her kesime ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Pepe, 2B konusunda toplumda oluşan yanılgının düzeltileceğini sözlerine ekledi.

Yayın Tarihi : 20 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 11:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?