18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Belediye başkanı iddialı

Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, gelişmiş şehirlerde yapılan yatırımları ve şehir düzenlemelerini Osmaniye'ye taşımak için çalıştıklarını belirterek, "Oralarda ne varsa, burada da olacak" dedi.

Ankara, İstanbul, Antalya gibi birçok gelişmiş şehirde görev yaptığını belirten Çuhadar, "Birçok şehri dolaştım. Osmaniye'nin hala gelişmeden yoksun bir kent görünümünde olması beni çok üzüyordu. Göreve geldiğimiz günden bu yana yapmış olduğumuz hizmetlerle Osmaniye'yi bir kente yakışacak güzelliklerle geliştirmeye başladık" diye konuştu.
Çuhadar, Osmaniye'ye kent kimliği kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yağmur suyu tahliye kanalı, kaldırımlar, kapalı pazar yeri, yeni mezbaha, yeni hayvan pazarı, cep parklar, kent kültürüne öncülük eden 800 kişilik Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi gibi birçok projeyi başarıyla tamamladık. Biz bunları Osmaniye'ye kent kimliği kazandırmak için yapıyoruz."

Osmaniye'de yıllardır üzeri örtülen sorunları bir bir çözüme kavuşturduklarını ifade eden Belediye Başkanı Davut Çuhadar, "Kamuoyunda, gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan yorum ve görüşler dile getiriliyor. Bakın Zorkun Yayla Suyu Projesi için inşaat başladı, bu Osmaniye'nin 40 yıllık rüyası değil mi? 14 ay sonra kuyu sularına veda edeceğiz, Türkiye'nin en kaliteli suyunu içeceğiz. İlkleri başarıyoruz.

Tarihinde otogarı olmayan Osmaniye otogara kavuşmuş olacak. Osmaniye'ye kent meydanı kazandıracağız, çalışmalarımız son aşamaya geldi. Yeni sebze ve meyve hali için çalışmalar sürüyor. Katı atık bertaraf tesisi için pilot il seçildik, yakında inşaatı başlayacak. Osmaniye'ye toplu konut alanları kazandırıyoruz. Toprakkale yolu üzerinde 15 bin konutluk Batıkent Projesi için çalışıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 15:58:23
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 12:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?