18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Yalçınbayır, okullara terör ve şiddet dersi konulmasını istedi

AK Parti Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, terör ve şiddetle mücadele konusunda okullara zorunlu ders konulmasını istedi. Oyuncaklardan filmlere kadar hayatın her alanında şiddetin yaygınlaştığına dikkat çeken Yalçınbayır, “Bu, eğitim ve kültür işidir. Okulların yanı sıra medya kanalıyla da eğitim verilebilir.” dedi. Yalçınbayır, terör ve şiddetin kaynağı konusunda Meclis'e araştırma önergesi vermeyi düşünüyor.

Abdullah Gül'ün başkanlığındaki 58. Hükümet'te başbakan yardımcısı olarak görev yapan Ertuğrul Yalçınbayır, şiddet ve terörle mücadeleye karşı eğitim projesi hazırladı. 10 yıllık ulusal ve uluslararası eylem planlarını içeren projede, her türlü cebir, baskı, şiddet, terör ve savaşa karşı topluma eğitim verilmesi öngörülüyor. İlköğretimden liseye kadar okullara zorunlu ders konulması ve TV kanalları yoluyla yaygın eğitim verilmesi hedefleniyor.

Yalçınbayır, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağı projenin, kamuoyuna açıklanmasını talep etti. Eğitim programı için uluslararası kaynak bulunabileceğini de ifade eden Yalçınbayır, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler fonlarından yararlanılabileceğini sözlerine ekledi

Yayın Tarihi : 20 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 11:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?