1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Okullar öğretmensiz

Bingöl’ün Genç ilçesi’ne bağlı Yenisu, Doğanevler ve Binekli köylerine ataması yapılan öğretmenlerin şimdiye kadar görev yerlerine hiç gitmediği bildirildi.

Bölgeye ataması yapılan 3 bayan öğretmenden 2’sinin hiç gitmediği, birinin ise bölgeye gittikten sonra vazgeçtiğini belirten köylüler, yörenin coğrafi konumu ve sert kış koşullarının yanı sıra, eğitimsizlik ile yaşamın giderek zorlaştığını söyleyerek, ataması yapılan öğretmenlerin köylerine gitmemesinden şikayet etti.

Doğanevler ve Yenisu köylerine ataması yapılan öğretmenlerin köye hiç gitmediğini belirten vatandaşlar; “Binekli köyüne atanan biri bayan ve biri erkek olmak üzere 2 öğretmen ise, köye gelip durumu gördükten sonra ayrıldılar ve bir daha gelmediler” dedi.

Yörede mezralarla birlikte Doğanevlerde 80, Bineklide 110, Yenisuda 100 civarında öğrenci olduğunu belirten köylüler, yaklaşık 300 öğrencinin bu durumdan mağdur olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Daha önceki dönemlerde yedek öğretmenlerle eğitim sorununa çözüm getirilmeye çalışılıyordu. Bu durum çocuklarda yetersizliğe ve ağır eğitim aksaklıklarına sebep oluyor. Köylerimizde öğretmen bulunmadığı için, okulumuz olmasına rağmen çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Asıl ve mesleki yeterliliği olan öğretmenlerden yararlanmak bizimde hakkımızdır.”

 

Hikmet Kolatu - Kenthaber / Bingöl
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 14:23:19
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 01:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?