1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Toplum Gönüllüleri'nden kırtasiye yardımı

Toplum Gönülleri Vakfı (TOG) Danışma Konseyi üyesi ve Bingöl Temsilcisi Semiramis Karaarslan, maddi imkansızlıklar nedeniyle hem çalışıp hem de okula giden 72 çocuğa kırtasiye yardımı yaptı.

Çalışmak zorunda kalan bir öğrencinin okul sonrasında selpak sattığını ve bundan çok etkilendiğini açıklayan emekli öğretmen Semiramis Karaarslan, bu olaydan sonra TOG Genel Merkezi ile Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Bingöl Temsilcisi Ali Ekber Alimoğlu yardımlarıyla 72 öğrenciye yetecek kadar kırtasiye malzemesi temin ettiğini belirtti.

Kendi emeğiyle okumaya uğraşan çocukları tespit eden Karaarslan, ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu ile birlikte İnönü Caddesi eski belediye hizmet binasında bulunan ofisinde öğrencilere birer tişört, çanta, önlük yakası, kalem, silgi, defter, pastel boya, kuru boya, keçe kalem ve kalem çantasından oluşan kırtasiye malzemelerini öğrencilere verdi.

TOG Bingöl Temsilcisi Semiramis Karaarslan, bu çocukların da okumaya hakkı olduğunu ve ellerinden geldiğince yardım yapacaklarını söyledi. Karaarslan, "Biz TOG olarak her yıl okullardan yardıma muhtaç öğrencilerin listesini çıkarıp yardımcı oluyorduk.

Ancak geçenlerde bir çocuğun yanıma yaklaşarak bana selpak satmaya çalışması, beni çok duygulandırdı. Kazandığı parayla okul ihtiyaçlarını çıkaracağını söyleyen minik yavrunun bu hareketi beni duygulandırdı ve bu olaydan sonra kolları sıvayarak, çalışmak zorunda kalan 72 öğrenci tespit ettik.

Tespit ettiğimiz bu öğrencilere TOG ve ASKF Başkanlığı imkanlarıyla kırtasiye malzemesi aldık. Bunlar bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi karartmamak için bu çocuklara küçük bir destek vermenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi. Kırtasiye yardımlarını alan çocuklar ise sevinçlerini gizleyemedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 15:53:09
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 16:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?