3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

"Tıbbi atık" eğitimi

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlık personeline "Tıbbi Atık" ile ilgili hizmetiçi eğitimi veriliyor.

Bingöl Devlet Hastanesi toplantı salonunda, tıbbi atık üreticilerinin yükümlülükleri, atıkların geçici depolanması, taşınması ve imhası gibi konularda yaklaşık 50 sağlık personeline eğitim verildi. Sağlık Müdürü Köksal Hamzaoğlu'nun da hazır bulunduğu eğitimde konuşan İl Çevre Sağlık Şube Müdürü Kenan Yurtsever, tıbbi, tehlikeli ve evsel atıkların oluşumunu ve miktarlarını kaynağında en aza indirerek, gereksiz atık oluşumunu önleyeceklerini bildirdi.

Sağlık kuruluşlarının, topladıkları atıkların belediye tarafından alınıncaya kadar çevre ve insan sağlığına zarar vermeden güvenli bir şekilde muhafaza edebilmek amacıyla geçici atık deposu inşa etmek zorunda olunduğunu söyleyen Yurtsever, "Sağlık kuruluşları, belediyeler ve bu hizmeti veren özel firmalar tıbbi atıkların yönetimiyle görevli personeli periyodik olarak eğitmekle ve bu eğitimin alındığını belgelemek zorunda olduğunu ifade ederek, bu amaç doğrultusunda biz kendi personelimizi eğitiyoruz" diye konuştu.

Eğitimin, Yenişehir Devlet Hastanesi ile Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastaneleri'nde birer günlük eğitimle devam edeceği açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 22:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?