21
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Bingöl'de grip salgını

Bingöl Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne son bir hafta içerisindeki getirilen hasta çocuk sayısında yüzde 300 artış olduğunu söyledi.

Tüm yurtta olduğu gibi Bingöl'de de etkili olan soğuk havalar hasta sayısında önemli artışa sebep oldu. Doğum ve Çocuk Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Ubeydullah Ayan, günde ortalama 100 hastaya baktıklarını bu sayının son bir hafta içinde 400'e çıktığını söyledi. Gelen hastaların büyük bir çoğunluğunda aşırı soğuk ve yetersiz beslenmeden kaynaklanan gribal enfeksiyon görüldüğünü belirten Dr. Ayan, özellikle çocuklarda görülen bu rahatsızlıklara ailelerin dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Yüksek ateş, üşüme, titreme, boğaz ağrısı, utkunamama, eklem yerlerinde ağrı, öksürük, ishal ve kusma gibi belirtilerin oluşması ile birlikte hastaların erken zamanda doktora başvurması gerektiğini vurgulayan Ayan; "24 saatte baktığımız hasta sayısında önemli bir artış görülmeye başlandı. Yemek saatlerinde bile çalışıyoruz. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki insanlarımız 'sağlık eşittir ilaç' mantığı ile hareket ediyorlar. Bu tip rahatsızlıkların önüne geçmek için önceden tedbir almak zorundayız. Özellikle soğuk havalarda çocuklarımızı sıcaktan soğuğa çıkarmamalıyız. Beslenmelerine, bakımlarına dikkat etmeliyiz" şeklinde uyarılarda bulundu.

Hastaneye başvuran ve çocuğunun yaklaşık bir haftadan beri hasta olduğunu ve gün geçtikçe kötüleştiğini belirten anne Selime Barut; "Çocuğumun okulunda okuyan öğrencilerin ve mahallemizdeki çocukların birçoğu hasta. Bu hastalık toplu yerlerde daha fazla bulaştığı için yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyoruz. Gerekirse okulları tatil etsinler" diye sitem etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 15:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?