6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Bitlis'in belgeseli çekildi

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Tarihi Kentler Birliği tarafından kentin belgeselinin çekildiğini söyledi.

Başkan Özdemir, Bitlis'te çok sayıda tarihi eser olduğunu ve tanıtımının iyi şekilde yapılabilmesi için çalıştıklarını belirtti. Özdemir, AB uyum standartlarına göre Bitlis'i turizm kenti olmaya hazırladıklarını kaydederek, "Tarihi Kentler Birliği'ne üyeyiz.

Bitlis'in sesini en iyi şekilde duyurmalıyız. İlimizdeki çok sayıda tarihi eser bulunuyor. Bunların basın ve yayın yoluyla dünyaya tanıtılması gerekiyor. Belgeselin yayınlanmasından sonra yerli ve yabancı turistlerin Bitlis'e ilgisinin daha da artacağına inanıyorum.

Turistlerin ilimize akın etmeleri halinde ekonomide de canlanma yaşanacaktır" dedi. Özdemir, Bitlis'in tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak için Aralık ayındaki Tarihi Kentler Birliği toplantısını Bitlis'te yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 15:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeyat derse IP: 212.175.112.xxx Tarih : 30.04.2008 11:01:01

ben bitlis yol ağzı köyünden zeyat kendim okuyorum beni köyümde oğrenciler yaklaşık 3..ay öğretmen görmediler ve bunlar seneye tatvanda okuyacaklar onların ne zorluk çekeceklerini hiç düşünüyormusunuz birde onlar seneye diğer öğrencilerle kıyaslanacaklar