6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

'Kadınlık Bizde Kalsın' Bitlis'te

Yılmaz Erdoğan'ın kaleme aldığı tiyatro oyunu "Kadınlık Bizde Kalsın", Bitlis Beş Minare Tiyatro grubu tarafından sahnelendi.

Bitlis Lisesi salonunda oynanan tiyatro oyunu teknik sorunlar dolayısıyla geç başladı. Yaşadıkları problemlerden dolayı memnuniyetsizliklerini dile getiren tiyatrocular, bunu oyuna yansıtmamak için büyük uğraş verdi.

Bitlis'te yıllardan beri tiyatro yapmaya çalıştıklarını belirten yönetmen Yakup Tokuş, oyunu önce Ahlat'ta sergilediklerini ardından da Tatvan'da gösteri yaptıklarını söyledi. Tokuş, ilçelerde bile bu kadar problem ve ilgisiz kalınmadıklarını belirterek, "Biz Bitlis'te daha fazla ilgi bekliyorduk.

Ancak gördük ki sadece memurlar ve yüksek okul öğrencileri geliyor. Yaşadığımız sıkıntılara bir de ilgisizlik eklenince şevkimiz kırılıyor. Ancak biz yılmadan oyunlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Yaklaşık 1.5 saat süren oyunun ardında üstün bir performans sergileyen tiyatrocular, uzun süre ayakta alkışlandı. İki seans halinde sunulan gösteriyi yaklaşık 200 kişi izledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 14:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?