16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Ahlat patatesine rağbet

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde yetiştirilen patatesin, bu yıl hastalık görülmemesi üzerine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde büyük rağbet gördüğü belirtildi.

Ahlat'ta yetiştirilen patatesin çevre il ve ilçelerde rağbet görmesinin üreticileri memnun ettiğini söyleyen Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, ürünün Bitlis, Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Muş, Bingöl, Diyarbakır'da alıcı bulduğunu söyledi.

Ahlat patatesine ilginin üründeki hastalığın olmamasına bağlayan Demirden, "Patatesin kilosu toptan olarak 30 ile 35 YKr'den satılıyor. Bu fiyat ise çiftçilerimizin emeğinin karşılığı olduğuna inanmıyorum. Çiftçinin elindeki ürününü gerçek fiyata satması için mutlaka birlik kurmaları gerekir.

Birliğin kurulması halinde bölgenin geçim kaynağı olan patatesin daha fazla yetiştirilmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Bu yıl ilçe genelinde toplam 17 bin dönüm patates ekildiğini kaydeden Demirden, "Tahminen 50 bin ton civarında ürün alınması beklenmektedir. Ayrıca ürünler üzerinde yaptırdığımız incelemede ise sık görülen ve 'Patates Uyuzu' hastalığının olmadığı tespit edilmiştir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 17:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?