28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Sütçülerden protesto

Ahlat’ta “Ahlat Tat Yoğurt” adında üretim yapan S.S. Ahlat Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin yoğurt üretimini durdurması sonucu sütleri elinde kalan üyeler ellerindeki sütleri Kooperatif binası önünde dökerek durumu protesto ettiler.

Mağduriyetlerini ilgililere duyurmak isteyen Hayvan sahipleri durumun böyle gitmesi halinde iflasın eşiğine geleceklerini belirttiler. Kooperatif üyelerinden ve Ahlat’taki hayvan besicilerinden biri olan Servet Badısabah geçimlerini kooperatife süt satarak sağladıklarını 15 gündür süt alımının yapılmamasından dolayı sütlerin ellerinde kalarak döktüklerini vurguladı.

Servet Badısabah tüm üyeler adına ilgililerin durumu acilen çözüme kavuşturmalarını isteyerek şöyle konuştu; “Bizler üyeler olarak yoğurt üretimi yapan Kooperatife, süt satarak geçimimizi sağlıyoruz. Şuan da evimde 10 inek besliyorum, günde 50 Kg. sütü satamadığım için döküyorum. Bazı kişilerin art niyetli davranışı bizleri mağdur etti. Zor durumdayız. Bizler durumu çözüme kavuşturması için yazdıklarımız dilekçelerle Kaymakamlık ve Savcılığa başvuracağız. İlgililerin duruma duyarlılık göstererek mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz” dedi.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 21:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sündüz yıldız IP: 85.108.101.xxx Tarih : 16.04.2006 12:40:02
canım memleketimde kalkınma adına olan projeler çok sınırlı ve bizimde iki ineğimiz olduğundan ahlat tat lütfen üretime devam etsin