23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Çiftçiden bir ilk

Ahlat'a bağlı Ovakışıla beldesinde çiftçilikle uğraşan Çiftçi Tahir Anık, ilk defa ayçiçeği ekimi yaparak bölge çiftçisine örnek oldu. 40 yıldır Aydın'ın Söke İlçesi'nde çiftçilikle uğraştığını, yıllardır ayçiçeği ve pamuk ekimi yaptığını belirten Tahir Arık Ovakışla Beldesinde bulunan arazisine ayçiçeği ekimi yaparak bölgede yeni bir ürünün
yetiştirilmesine öncülük yaptı.

Ovakışlada ki 200 dönümlük arazisinin 10 dönümüne çerezlik 190 dönümüne ise yağlık ayçiçeği ektiğini belirten Anık bu ay sonunda hasatı toplamaya başlayacağını ve dönüm başına asgari 200 kg. ve azami 450 kg. ayçiçeği alabileceğini belirtti.

Hasat sonunda ayçiçeklerin kilosunu 700 bin liradan sözleşme yaptığı Elazığ?daki Karadeniz Birlik fabrikasına satacağını belirten Tahir Anık, "Bölge çiftçisi için bir öncülük yaptım. Çiftçilerimiz ekim masrafı çok olan patates, şeker pancarı yerine, fazla bir masrafı bulunmayan sulaması bile yapılmayan sadece ekimi yapılıp hasatı toplanan ve sonunda fazla bir getiri getiren ve pazar bulunmasında sıkıntı olmayan ayçiçeği ekmelidir" dedi.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 17:04:07
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 17:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?